Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
5,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:573056
 
Evaluation:
Published: 18.04.2008.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 11 units
References: Used
Extract

Kredītkaršu, mūsdienu izpratnē, pirmsākumi meklējami Amerikas Savienotajās Valstīs, kad 1914.gadā ASV viesnīcu ķēdes un naftas privātfirmas sāka tās izsniegt saviem klientiem. Tās bija kartona taisnstūra kartes, kuras varēja izmantot kā maksāšanas līdzekli savu preču tirgū.
Jau pēc gada - 1915.gadā vairākas viesnīcas, veikali, telegrāfijas un dzelzceļa kompānijas saviem klientiem piedāvāja kartes un kredīta pakalpojumus.
Pēc 14 gadu attīstības perioda - 1928.gadā kompānija Farrington Manufacturing Bostonā sāka izdot pirmās embosētās metāla kartes, kuras pēc izmēra un pildāmajām funkcijām jau bija līdzīgas mūsdienu norēķinu kartēm. Uz šīm kartēm tika embosēta klienta informācija, kuru tirgotājs ar speciālu iekārtu nokopēja uz īpaši sagatavota čeka.
1940.gadā ASV bankas uzsāka izsniegt saviem klientiem papīra dokumentu, kuru vietējos veikalos varēja izmantot kā skaidras naudas ekvivalentu. Savukārt 1946.gadā Fletbush National Bank (ASV) pirmo reizi tika izmantota maksājumu ķēde, kas šobrīd darbojas visā norēķinu karšu biznesā. Džons S.Biggins, National Flatbush Bank kredītu speciālists, izveidoja sistēmu, izmantojot kredītu shēmu „Charge-it”. Sistēmas ietvaros, vietējie preču pārdevēji un pakalpojumu sniedzēji pieņēma no klientiem kvītis, tad nodeva tās bankai, kas, ieturot komisiju, tās apmaksāja no klientu kontiem.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register