Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:322412
 
Evaluation:
Published: 19.10.2020.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 10 units
References: Used
Extract

NOBEIGUMS
Spēkā esošā Likuma definīcija par patieso labuma guvēju neatbilst Direktīvas “faktiskā īpašnieka” definīcijai. Likums patiesā labuma guvēja definīcijā nosaka formālus kritērijus atbilstoši, kuriem varam identificēt “īpašnieka” pazīmes. Taču praksē tiek izmantotas arī dažādas darījuma attiecības, kurās attiecības starp faktisko īpašnieku un uzrādīto patieso labuma guvēju balstās uz savstarpēju uzticēšanos. Šadas uzticības operācijas jeb trasti netiek reģistrēti, par tiem nevar gūt apstiprinājumu, ja vien iesaistītās puses sniedz par to informāciju. Latvijas likumdošanā nav definētas uzticības operācijas jeb trasti starp fiziskām personām, kā tas noteikts Hāgas konvencijā par trastu atzīšanu. Kredītiestādei patiesā labuma guvēja noskaidrošanai ir jāveic klienta padziļināta izpēte.
Lai kredītiestādes varētu noskaidrot patiesos labuma guvējus, iekļaujot arī uzticības operācijas jeb trastus, tad patiesā labuma guvēja definīcija Likuma 1.panta 5.punktā ir izsakāma sekojošā redakcijā:
“a) Patiesais labuma guvējs – fiziska persona, kura savas īpašumtiesības vai kontroli pār savu īpašumu uz darījumattiecību pamata uz laiku ir nodevusi citai fiziskai vai juridiskai personai.
b) Par patieso labuma guvēju attiecībā uz juridiskām personām uzskatāma fiziska persona, kura ierakstīta par dalībnieku (akcionāru) dalībnieku reģistrā un kurai pieder vismaz 25 procenti no juridiskās personas akcijām (daļām), kapitāla vai balsstiesībām šajā juridiskajā personā vai fiziska persona, par kuru dalībnieks vai sabiedrība paziņojusi saskaņā ar Komerclikumu un kuras labā faktiski tiek turētas vismaz 25 procenti no juridiskās personas akcijām (daļām), kapitāla vai balsstiesībām šajā juridiskajā personā.
c) Patiesais labuma guvējs attiecībā uz biedrībām, nodibinājumiem, uzticības operācijām (trastiem) un tiem līdzīgiem darījumiem uzskatāma fiziska persona – tā dibinātājs, pilnvarotais, pārvaldnieks, pārraudzītājs un labuma guvējs no konkrētā juridiskā veidojuma.”

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register