Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:136938
 
Evaluation:
Published: 17.03.2006.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 5 units
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
1.  Ievads.   
2.  Transporta līdzekļu ekspluatācijas noteikumu pārkāpšana.   
3.  Transporta līdzekļu vadīšana reibuma stāvoklī.   
4.  Tehniski bojātu transporta līdzekļu vadīšana.   
5.  Nobeigums.   
Extract

Kā savu kursa darba tēmu izvēlējos par noziedzīgu nodarījumu transportā. Šī tēma ir saistīta pamatā vispār par transportlīdzekļiem kopumā, to pielietojumu, kā arī par noziegumiem kas ir saistīti ar transportlīdzekļiem. Šī tēma ir svarīga gan sabiedrībai, gan visai cilvēcei un mums ikvienam. Aplūkosim kas tad īsti ir noziedzīgs nodarījums un kāds tam sakars ar transportu. Tātad par noziedzīgu nodarījumu atzīstams ar nodomu (tīši) vai aiz neuzmanības izdarīts nodarījums (darbība vai bezdarbība), kurš paredzēts krimināllikumā un par kura izdarīšanu draud kriminālsods.(KL 6.pants)
Ar transportu mēs saprotam – līdzekli ar kuru ir iespējams pārvietoties, bet šajā gadījumā mēs aplūkosim tieši transportlīdzekli. Ar transportlīdzekli jāsaprot visu veidu automobiļi, traktori un citas pašgājējas mašīnas, tramvaji, trolejbusi, motocikli un citi mehāniskie transportlīdzekļi, kas pārvietojas ar savu enerģijas avotu, izņemot transportlīdzekļus ar iekšdedzes dzinēju, kuru darba tilpums ir mazāks par 50 kubikcentimetriem.
Pastāvošajā likumdošanā ir ietverta noteikta normu grupa, kuras paredz kriminālatbildību par noziegumiem dažāda veida transporta līdzekļu kustības drošības un ekspluatācijas jomā. Par tādiem noziegumiem uzskatāmi: transporta līdzekļu kustības drošības noteikumu un ekspluatācijas noteikumu pārkāpšana, ko izdara personas, kas vada transporta līdzekļus, transporta līdzekļu vadīšana alkoholisko dzērienu, narkotisko vai citu apreibinošo vielu iespaidā, tehniski bojātu transportu līdzekļu laišana ekspluatācijā, pieļaušana vadīt transporta līdzekļus vadītājiem, kas ir alkoholisko dzērienu, narkotisko vai citu apreibinošo vielu iespaidā, transporta noteikumu pārkāpšana, transporta kustības drošības noteikumu un ekspluatācijas noteikumu pārkāpšana, satiksmes ceļu vai transporta līdzekļu bojāšana, vilciena patvarīga apturēšana bez vajadzības, gaisa kuģu nolaupīšana.…

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −6,48 €
Work pack Nr. 1190683
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register