Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
1,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:649250
 
Author:
Evaluation:
Published: 12.05.2003.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Ofšora bizness tika veidots ar domu, ka tas nosegs trīs galvenos darījumu sektorus – privāto, kooperatīvo un finansu. Šiem sektoriem ir dažādi iemesli attīstīt ofšora aktivitātes. Neskaitot to, ka šie darījumi ietver nodokļu aizsardzību, tie aizsargā arī pret onšora (mājas jurisdikcijas) inflācijas maiņām, pret valdību nedrošību vai nestabilitāti. Citi darījumi savukārt tika nodrošināti vieglā reglamentā un aktivitāšu brīvības dēļ. Svarīgi pieminēt, ka izvairīšanās no nodokļu maksāšanas ir nelegāla metode, bet nodokļu samazināšana vai apiešana, izmantojot personu ārpus savas jurisdikcijas robežām, ir varbūt neestētiska, bet juridiski legāla biznesa procedūra.
Varam identificēt trīs aktivitāšu kombinācijas. Pirmkārt, fizisko vai juridisko personu ienākumu vai aktīvu emigrācija, kas nodrošina palikšanu tajā pašā nodokļu maksātāju kustībā, tikai bez ienākumu daļas un aktīvu piederības. Otrkārt, līdzekļi nevar palikt vieni un tos ir jāizvieto kādā uz vietas radītā kompānijā. Treškārt, ne kapitāls, ne personas nekur nemigrē, nodokļu maksātāja līdzekļi netiek repatriēti no kaut kurienes, bet tiek patstāvīgi apgrozīti.
Pastāv divi varianti darbībai ar nodokļiem. Pirmais ir likumīga nodokļu plānošana, pamatojoties uz attiecīgo jurisdikciju likumdošanu, bet otrās pārākums ir nevēlama vai negribīga juridiskā vai administratīvā izejas meklēšana.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register