Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:719583
 
Evaluation:
Published: 21.09.2010.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 9 units
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  IEVADS    4
1.  OLU UZTURVĒRTĪBA    5
2.  OLU PREČZINISKIAS RAKSTUROJUMS    6
2.1.  Olu kvalitātes īpašības    6
2.2.  A šķiras olu šķirošana pēc svara    6
2.3.  Minimālā derīguma termiņa norādīšana    7
2.4.  Iesaiņojumu marķēšana    7
2.5.  Iesaiņojumu kvalitāte    7
3.  OLU ĒDIENU IEDALĪJUMS PĒC APSTRĀDES VEIDIEM UN GATAVOŠANAS    8
4.  IZEJVIELU PIRMAPSTRĀDE    10
5.  OLU SILTAPSTRĀDE/ GATAVOŠANA    11
5.1.  Siltapstrādes paņēmieni    11
5.2.  Uzturvielu izmaiņas siltapstrādes laikā    12
6.  OLU ĒDIENU GATAVOŠANAS TEHNOLOĢIJA    14
7.  OLU ĒDIENU PASNIEGŠANAS RAKSTUROJUMS    20
  KOPSAVILKUMS    21
  IZMANTOTO AVOTU SARAKSTS    22
Extract

Olas iedala A un B šķiras olās.
A šķiras olām ir šādas kvalitātes īpašības:
čaumala un kutikula: normāla forma, tīra un nebojāta;
gaisa kamera: augstums nepārsniedz 6 mm, nekustīga; tomēr olām, kuras pārdod kā “ekstra” olas, gaisa kameras augstums nedrīkst pārsniegt 4 mm;
dzeltenums: caurskatē redzams tikai kā ēna, bez skaidri saskatāma ārējā apveida; pagrozot olu, tas nedaudz sakustas un atgriežas centrālā pozīcijā;
baltums: dzidrs, caurspīdīgs;
dīglis: attīstība nemanāma;
piejaukumi: nav pieļaujami;
neraksturīga smarža: nav pieļaujama.
A šķiras olas ne pirms, ne pēc šķirošanas nemazgā un netīra, izņemot dalībvalstis, kuras 2003. gada 1. jūnijā atļāva iepakošanas centriem mazgāt olas, var turpināt atļaut to darīt, ja šie centri darbojas saskaņā ar valstu rokasgrāmatām par olu mazgāšanas sistēmām. Mazgātas olas drīkst tirgot tikai tajās dalībvalstīs, kurās ir izdotas šādas atļaujas, saskaņā ar Regulas (EK) Nr. 852/2004 8. pantu.
A šķiras olas nedz apstrādā uzglabāšanai, nedz dzesina telpās vai iekārtās, kurās temperatūra tiek mākslīgi uzturēta zemāka par 5 °C. Tomēr olas, kas uzglabātas temperatūrā zem 5 °C transportēšanas laikā ne ilgāk kā 24 stundas vai mazumtirdzniecības telpās vai to noliktavās ne ilgāk kā 72 stundas, neuzskata par dzesinātām.
B šķiras olas ir olas, kuras neatbilst A šķiras olu, minētajām prasībām. …

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register