Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
5,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:633024
 
Author:
Evaluation:
Published: 19.07.2005.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 19 units
References: Used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    10
1.  Tīkla darbības pārskats    13
1.1.  Tīkla konfigurācija    13
1.2.  Tīkla funkcionēšana    14
1.3.  Tīkla darbības organizācija    14
1.4.  Problēmas    16
MS Windows NT servera aizvietošana    18
2.1.  Risinājuma pārskats    18
2.2.  Samba pakotne    19
2.3.  Samba noskaņošana PDC funkciju izpildīšanai    20
2.3.1.  Domēna galvenā kontroliera darbības pamata aspekti    20
2.3.2.  Lietotāji un grupas    21
2.3.3.  Samba noskaņošana    23
2.3.4.  Klientu datoru pievienošana domēnam    28
2.3.5.  Domēna ieeju scenārijs    30
2.4.  Resursu koplietošanas organizēšana    31
2.4.1.  Koplietojamo resursu norādīšana Samba konfigurācijas failā    31
2.4.2.  Piekļuves vadīšana    33
2.4.3.  Failu bloķēšana    39
2.5.  Samba drošības aspekti    39
2.6.  Jaunās konfigurācijas pārbaudīšana    41
3.  Jaunās konfigurācijas raksturojums    43
  Noslēgums    45
  Literatūras saraksts    46
  Saīsinājumu saraksts    48
Extract

Dotajā kvalifikācijas darbā tiek izskatīts operacionālo sistēmu Microsoft Windows un Linux mijiedarbības organizšanas problēmas risinājums gadījumā, kad Microsoft Windows NT servers tiek aizvietots ar Red Hat Linux serveru tīklā, kur klientu datori darbojas zem Microsoft Windows XP operacionālās sistēmas vadības.
Darba ievadā tiek pamatota problēmas aktualitāte, tiek uzdots darba mērķis un nosaukti radušās problēmas risināšanas galvenie momenti.
Darba iztirzājums tiek sadalīts trijās dalās, kas iekļauj tīkla darbības pārskatu, Microsoft Windows NT servera aizvietošanu un jaunās konfigurācijas raksturojumu.
Tīkla darbības pārskats iekļauj tīkla konfigurācijas un funkcionēšanas aprakstu, tā darba organizāciju, kā arī problēmas, saistītas ar šādas konfigurācijas izmantošanu un aizvietošanas īstenošanu.
Daļa, veltīta Microsoft Windows NT servera aizvietošanai, iekļauj sevī problēmas risinājuma pārskatu, Samba programmas nodrošinājuma, kurš tiek izmantots šī risinājuma realizācijā, aprakstu, jaunā servera noskaņošanas galvenos momentus, kā arī tiek izskatīti drošības aspekti pie izvēlētā programmas nodrošinājuma izmantošanas un jaunās konfigurācijas darbības pārbaudīšana.
Darba trešajā daļā tiek izskatītas jaunās konfigurācijas izmantošanas dažas īpatnības.
Kvalifikācijas darba noslēgumā tiek pievēsti secinājumi un paveiktā darba rezultāti.
Darba beigās ir izvietots literatūras saraksts, kurā ir nosaukti informācijas avoti, izmantotie kvalifikācijas darba sagatavošanā.
Pēc IDC1 publicētiem datiem var secināt, ka serveru operacionālo sistēmu starpā lielākā konkurence ir novērojama starp Microsoft (MS) Windows un Linux operacionālajām sistēmām. Bet tajā laikā, kad MS Windows un Linux sacenšanās turpinājās, citu serveru operacionālo sistēmu izplatīšana samazinājās [9].
IDC izpētes rezultāti norāda uz to, ka personālo galda datoru vidū dominē Microsoft lietotāju sistēmas. Bet jāatzīmē, ka Linux jau vairākus gadus strauji attīstās, un tās izplatīšana ātri palielinās. No vienas puses Microsoft saglabā līdera pozīcijas pateicoties izplatīšanas lielumam un piedāvājamo pielikumu izmantošanas ērtībai. Bet tajā pašā laikā Linux ātri attīstās un paliek par serveru operacionālo sistēmu tirgus reālo dalībnieku.
Linux ir augšupēji attīstīdama tehnoloģija. Kompānijas, kas izvelējas to savas informāciju sistēmas uzbūvēšanai, neizjūt satricinājumu, ja iznāks produkta jaunā versija, kā tas bieži notiek ar MS Windows. Microsoft operacionālās sistēmas jaunās versijas parādīšanos parasti izraisa informāciju tehnoloģiju daļas vadītājiem šaubas par pārejas uz jauno programmas nodrošinājumu lietderīgumu. Piespiestas izmaksu samazināšanas apstākļos uzņēmumi meklē risinājumus, kas piedāvā analoģisku MS Windows sistēmām funkcionalitāti, bet ar mazākām izmaksām. Bieži šis risinājums izradās Linux [12]. 1. pielikuma 1. diagrammā ir paradīta Linux daļas palielināšanas prognoze starp serveru operacionālajām sistēmām.
Robert Frances Group2 izpētes rezultāti liecina, ka vienādas jaudas serveru sistēmai reālā izmantošanas vērtība pielietojot Linux ir zemākā, nekā pielietojot MS Windows, un šī starpība palielinājās ar izmantošanas ilgumu (1. pielikuma 2. diagramma) [13]. Iespējams, ka šī starpība ir izskaidrojama ar uzturēšanas un administrēšanas izmaksām. MS Windows sistēma ļauj saņemt darbaspējīgu risinājumu pat ja nav augsti kvalificēta sistēmas administratora. Tomēr tieši šādi risinājumi kļūst par kļūmju un atteikumu iemeslu, kas ir saistīts ar zemu drošības līmeni.
Mūsdienās ir plaši izplatīta kopējas piekļūšanas Interneta resursiem vietu izmantošana. Dotajā darbā tiek izskatīts tīkls uzņēmumā “Osiriss”, kurš darbojas tieši šāda veida pakalpojumu sniegšanas jomā. Zālē ir ierīkotas 7 darba vietas pie personāliem datoriem ar MS Windows XP Professional operacionālo sistēmu. Uz šīm darba vietām pretendē vairāk lietotāju, nekā ir datoru, pie tam lietotājs ne vienmēr strādā pie viena un tā paša datora. Tāpēc lietotāju mājas direktorijas un sistēmas uzstādījumi tiek glabāti centralizēti uz izdalītā servera. Tīkla serveris nodrošina arī resursu koplietošanu starp vairākiem lietotājiem un izpilda lietotāju autentifikācijas funkcijas.
Sākotnēji servera darbība bija organizēta zem MS Windows NT Server 4.0 operacionālās sistēmas vadības. Bet sakarā ar programmatūras attīstību, prasību paaugstināšanu ātrdarbībai un drošībai – no vienas puses un izmaksu samazināšanas nepieciešamību – no citas puses, parādījās servera programmas nodrošinājuma (PN) modernizācijas nepieciešamība. Šeit pievērš sev uzmanību programmas nodrošinājums, kurš tiek izplātīts pēc GNU3 atklātās licences un relatīvi lētas Linux realizācijas serveru uzdevumu risināšanai. Rodas tieksme tā saucamai migrācijai no MS Windows uz Linux. No citas puses lietotāji ir pieraduši darbam ar Windows operacionālajām sistēmām, MS Windows ir daudzu lietotāju mīļākā galda sistēma. Tādēļ rodas nepieciešamība pēc Linux servera un MS Windows darbstaciju mijiedarbības organizēšanas.
Mijiedarbības organizēšanu pagrūtina atšķirības Linux un MS Windows sistēmu arhitektūrā. Šajā darbā tiks izskatīti administratīvie līdzekļi un metodes, kas ļauj samazināt konfliktu iespējamību starp Windows un Linux sistēmām līdz minimumam. Abām platformām ir savas stiprās puses, un var izdarīt tā, ka tās strādās kopā. MS Windows ir izplatītā un ērta galda sistēma, kurā ir lietotājam saprotami datu apstrādes līdzekļi, nepieciešamie darbam vai izklaidei, bet Linux var būt izmantota kā droša un mērogojama tīkla sistēma.
Dotā kvalifikācijas darba mērķis ir izskatīt MS Windows un Linux operacionālo sistēmu mijiedarbības organizēšanas problēmas risinājumu, kas ir saistīta ar MS Windows NT servera aizvietošanu ar serveru, uzbūvētu uz Linux operacionālās sistēmas pamata, kas nodrošina līdzīgu funkcionalitāti.…

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −5,98 €
Work pack Nr. 1176766
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register