Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
  • Pagasta padomes priekšsēdētāja personība, vadības stils un padomes darbības efektivitāte mainīgajā vidē

     

    Research Papers6 Management

1,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:136002
 
Evaluation:
Published: 04.12.2012.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 4 units
References: Used
Time period viewed: 2000 - 2010 years
Extract

Pagasta padomes un tās priekšsēdētāja izvērtējums
Vadītāja personība, pielietotais vadības stils spēj būtiski ietekmēt organizācijas attīstību, tā virzienu. Izveidotā un, acīm redzot, ilgstošu laiku pastāvējusī rutīnas un hierarhiskā administrācijas varas sistēma bremzē pašvaldības attīstību. Lai arī hierarhijas princips vēl joprojām ir dominējošais organizatoriskās uzbūves (pārvaldes) veids, tomēr tas prasa pielāgošanos laikam. „Rutīna un stabilas hierarhijas ir aizvien retāk sastopamas.”
Darbinieku pielāgošanās, samierināšanās ar šādu stāvokli, kā arī Koplīgumā noteiktās sociālās garantijas un alternatīvas darba vakances faktiska neesamība tuvākajā apkārtnē, nodrošina relatīvi nemainīgu kadru sastāvu. Tie daži jaunie darbinieki, kuri ienāca organizācijā, drīz vien to pameta. Pamatā attieksme pret darbiniekiem un viņu iniciatīvu. „(..) šādi cilvēki, zaudējuši cīņā ar savas institūcijas nožēlojamajām garīgajām betona konstrukcijām, citā organizācijā tieši ar to pašu ideju sasniedz milzīgus panākumus (..).” Respektīvi, labam vadītājam vajadzēja rīkoties tieši pretēji – iesaistīt darbiniekus, likt izrādīt iniciatīvu, nākt klajā ar saviem novērojumiem un atziņām.
Noraidošas attieksmes pret pārmaiņām pamatā saskatāmi divi būtiski faktori – informācijas trūkums un reģionālā reforma. Padomei kopumā nav skaidru, mērķtiecīgu vadības rīcības plānu, stratēģijas. Šajā gadījumā nevar būt runa par efektivitāti un veiksmīgu mērķu sasniegšanu. Nepieciešams skaidri nodefinēt ne tikai virsmērķus, bet arī apakšmērķus, uzdevumus. Izplānot ilgtermiņa stratēģijas un taktikas. Pašvaldības vadībai būtu vēlams pasūtīt pētījumus, vadības auditu, lai rastu idejas, speciālistu rekomendācijas, kā labāk īstenot pārvaldi.
Padome ar tās administrāciju ir iestigusi zināmā organizatoriskā stagnācijā. Necenšanās vai bailes no uzlabojumiem atsaucas ne tikai uz padomi kā organizāciju, padomi, kā valsts pārvaldes vienību, bet arī uz visu pašvaldību – administratīvo teritoriju. …

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −3,98 €
Work pack Nr. 1327214
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register