Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:704370
 
Author:
Evaluation:
Published: 20.06.2016.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 5 units
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    3
1.  Paipalu bioloģiskās īpašības    4
2.  Putnu turēšana    8
2.1.  Krātiņi paipalām    8
2.2.  Siltuma režīms    10
2.3.  Gaismas režīms    10
2.4.  Mitruma režīms    11
3.  Putnu barošana    12
3.1.  Koncentrētās barības    14
3.2.  Dzīvnieku izcelsmes barības    14
3.3.  Vitamīnu piedevas un zaļbarība    15
3.4.  Minerālās piedevas    16
4.  Olu inkubācija    20
4.1.  Olu atlase inkubācijai    20
5.  Paipalu šķirnes    22
5.1.  Japānas paipalas    22
5.2.  Angļu baltā paipala    23
5.3.  Smokings    23
  Secinājumi    24
  Izmantotās literatūras saraksts    25
Extract

SECINĀJUMI
1. Mājas paipalas ir paši sīkākie vistveidīgie lauksaimniecisko putnu vidū.
2. Paipalas praktiski nav pakļautas infekciju slimībām.
3. Paipalas sāk dēt 35 dienu vecumā, kad to dzīvsvars sasniedz 90-100 grami.
4. Vidēji mēnesī paipalas spēj izdēt 25 olas, kuru svars ir 10-12 grami
5. Paipalu olas pēc barojošām īpašībām pārsniedz vistu olas.
6. Paipalas ir jātur būros labi ventilējamā un apkurināmā telpā.
7. Uz 1 m2 pamata var turēt 80-120 paipalas, bet vienā krātiņā var turēt ne vairāk par 25-30 paipalām.
8. Ja paipalas ir pārāk blīvi izvietotas, ir pārāk spilgta gaisma vai jau izveidotā kolektīvā tiek iesēdināts jauns putns, var sākties kanibālisms.
9. Ātrā putnēna attīstība un augstā dējība ir iespējama ar nosacījumu, ja putni tiek nodrošināti ar barību, kas satur nepieciešamās barības vielas: olbaltumvielas, ogļhidrātus, taukus, mikroelementus un vitamīnus.
10. Paipalu pārtikas pamatā ir kombinētās barības.
11. Lai palielinātu minerālvielu daudzumu paipalu barībā, pievieno krītu, smalcinātus gliemežvākus, saberztas olu čaumalas, vārāmo sāli.
12. Aptuvenais izlietojums uz 1 paipalu dienā varētu būt: graudaugi-12 grami; olbaltumvielas - svaiga zivs, malta gaļa, biezpiens - 12 grami; vitamīni - burkāni, kāposti, salāti, nātres un citi zaļumi bez ierobežojumiem; minerālvielas - olu čaumala, krīts - 3 grami.
13. Parastos apstākļos paipalas noēd 22-27 grami barības uz vienu putnu diennaktī.
14. Paipalas ir jābaro divas reizes dienā vienā un tajā pašā laikā.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register