Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
  • Par 1980.gada 25.oktobra Hāgas konvencijas par starptautiskās bērnu nolaupīšanas civiltiesiskajiem aspektiem piemērošanu Latvijas Republikā

     Evaluated!

    Research Papers3 Law

0,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:218932
 
Author:
Evaluation:
Published: 08.10.2005.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 8 units
References: Not used
Extract

2001.gada 4.oktobrī Latvijas Republikas Saeima ir pieņēmusi likumu „Par Hāgas konvenciju par starptautiskās bērnu nolaupīšanas civiltiesiskajiem aspektiem”, ar kuru Latvijas Republika pievienojās 1980.gada 25.oktobra Hāgas Konvencijai par starptautiskās bērnu nolaupīšanas civiltiesiskajiem aspektiem (turpmāk tekstā - Konvencija). Likums ir spēkā no 2001.gada 23.oktobra.
Likuma „Par Hāgas konvenciju par starptautiskās bērnu nolaupīšanas civiltiesiskajiem aspektiem” 2.pantā ir noteikts, ka saskaņā ar Konvencijas 6.pantu atbildīgā institūcija Latvijas Republikā ir Bērnu un ģimenes lietu ministrija.
Saskaņā ar Konvencijas 7.pantu, ministrijai ir jāveic savstarpēja sadarbība ar attiecīgo valstu Centrālajām iestādēm, kā arī jāveicina sadarbība attiecīgo valstu kompetento iestāžu starpā, lai noskaidrotu nelikumīgi aizvestā vai aizturētā bērna atrašanās vietu un nodrošinātu bērna ātru atgriešanos, kā arī sasniegtu citus Konvencijas mērķus.
Ministrija veic visus nepieciešamos pasākumus, lai nodrošinātu Konvencijas mērķu izpildi Latvijas Republikas teritorijas robežās.
Kompetentās institūcijas, kuras ir atbildīgās par personas meklēšanu, ir Latvijas Valsts policija un Latvijas Republikas Valsts robežsardze. Valsts robežsardze sniedz informāciju par to, vai persona ir šķērsojusi Latvijas Republikas robežu, bet Valsts policija ir atbildīgā par personas meklēšanu Latvijas Republikas teritorijā.…

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −3,48 €
Work pack Nr. 1207350
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register