Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:791418
 
Author:
Evaluation:
Published: 17.03.2006.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Ja par savu ideālo grīdas segumu esat izvēlējušies parketu, galvenais, kas būtu jāzina, — jo retāka izmantojamā koksne, jo parkets būs dārgāks. Tādēļ vajadzētu kārtīgi apsvērt, cik lielu naudas summu esat gatavi «ziedot» šim pasākumam, un izvēlēties parketa veidu, kas atbilstu jūsu vēlmēm un vajadzībām.
Daudzi uzņēmumi koka grīdu ierīkošanai piedāvā visai plašas izvēles iespējas — parketa dēļus, dēlīšu parketu, vairogu un mozaīkas parketu. Parketa grīdas seguma cenu nosaka daudzas nianses, taču galvenais rādītājs ir tā mūža ilgums. Tas atkarīgs no tā, cik cieta un cēla ir koksne. Izturīgākā un cietākā koksne: olīvkoks, lazda, osis, ozols, dižskābardis, skābardis, ķirsis, bērzs, egle, priede.
Taču ir vērtīgi atcerēties, ka koksnes cietība vēl nebūt nenosaka to, ka segums būs nodilumizturīgs. Ilgmūžību nodrošina materiāla kvalitāte un izgatavošanas tehnoloģija.
Parkets atšķiras arī pēc ārējā izskata: pēc krāsas, koksnes faktūras un tekstūras. Pie gaišajām sugām pieder dižskābardis, osis, bērzs, priede, kļava un lapegle. Tumšās sugas ir lazda un sarkankoks. Ozols, skābardis, bumbiere, ķirsis, tīkkoks un olīvkoks ieņem vidēja toņa vietu.
Parketu var iedalīt pēc ārējā izskata — krāsas, koksnes faktūras un tekstūras. Pie tumšajām sugām pieder lazda un sarkankoks. Pie vidējām — ozols, skābardis, bumbiere, ķirsis, tīkkoks un olīvkoks. Pie gaišajām — dižskābardis, osis, bērzs, priede, kļava un lapegle.
Šā brīža situācija Latvijas koksnes tirgū liecina, ka samērība starp cenu un kvalitāti vislabāk redzama ozola parketam. Ozola galvenā īpatnība — koks pēc dažiem gadu desmitiem kļūst vēl skaistāks, iederas jebkurā interjerā un telpai piešķir senatnes un dižciltīguma pieskaņu.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register