Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:969908
 
Evaluation:
Published: 10.02.2008.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 5 units
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    3
  Kas ir Eiropas Parlamenta un Padomes Regula (EK) Nr.852/2004?    4
  Noteikumi, ko piemēro pārtikas produktiem    5
  Augu valsts primārās ražošanas produktu vispārējie higiēnas noteikumi    5
  Higiēnas prasības savvaļas augļu, ogu, riekstu, sēņu un augu vākšanai tiešai piegādei galapatērētājam    6
  Vispārīgas prasības attiecībā uz uzņēmumu telpām, kur uzglabā pārtiku    7
  Īpašas prasības telpām, kur pārtikas produktus sagatavo, apstrādā vai pārstrādā    8
  Prasības aprīkojumam    9
  Noteikumi, ko piemēro pārtikas produktu iesaiņošanai    9
  Termiskā apstrāde    9
  Pārvadāšana    10
  Pārtikas atkritumi    10
  Ūdensapgāde    10
  Personīgā higiēna    11
  Darbinieku apmācība    11
  Labas prakses norādījumi higiēnas jomā un HACCP principu piemērošanai    12
  Dokumentācija    13
  Secinājumi    16
  Darbā lietotās literatūras saraksts    17
Extract

Strādājot ar pārtiku, ir ļoti svarīgi ievērot pārtikas higiēnas prasības. Bet kas tad īsti ir pārtikas higiēna? Un kādas higiēnas prasības jāievēro augu valsts pārstrādes uzņēmumiem?
Iestājoties Eiropas Savienībā, Latvijas likumiem nākuši klāt neskaitāmi Eiropas Savienības likumi, direktīvas, regulas utt. Nav viegli tajā visā orientēties. Tieši tāpēc mana darba mērķis ir noskaidrot, kas nosaka higiēnas prasības augu valsts pārstrādes uzņēmumiem.
Līdz ar to referāta galvenais uzdevums ir noskaidrot, kādas ir higiēnas prasības augu valsts pārstādes uzņēmumiem, ko tās nosaka, kas tās kontrolē utt.
Tā ir Eiropas Parlamenta un Padomes Regula (EK) Nr. 852/2004 par pārtikas produktu higiēnu, kas tika pieņemta 2004. gada 29. aprīlī. Tajā ir noteiktas vispārējas higiēnas prasības, kas jāievēro pārtikas apritē iesaistītajiem uzņēmumiem visos pārtikas ķēdes posmos.
Bet kas tad īsti ir pārtikas higiēna? Pēc Eiropas Parlamenta un Padomes Regulas (EK) Nr. 552/2004 1. nodaļas 2. panta definīcijas “pārtikas higiēna”, turpmāk tekstā “higiēna”, ir pasākumu un nosacījumu kopums, kas nepieciešams, lai kontrolētu apdraudējumus un nodrošinātu pārtikas produktu derīgumu cilvēka uzturam, ņemot vērā tiem paredzēto lietošanu.…

Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register