Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
1,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:524513
 
Evaluation:
Published: 02.12.2003.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: n/a
References: Used
Extract

Latvijas Republikas Satversmes 96.pantā ir norādīts, ka mūsu valstī ikvienam cilvēkam ir tiesības uz privātās dzīves, mājokļa un korespondences neaizskaramību.
Latvijas Republikas Krimināllikumā, kas stājās spēkā 1999.gada 1.aprīlī, ir iestrādāts 143.pants, kurš sastāv no 2 daļām.
Latvijas KL 143.panta 1.daļas dispozīcijā norādīts, ka tiek sodīta tā persona, kas nelikumīgi iekļūst dzīvoklī pret tajā dzīvojošās personas gribu. Tanī pat laikā šī paša panta 2.daļa paredz atbildību par tādām pašām darbībām, kā 1.daļā norādīts, tikai ie paplašināta dispozīcija un tajā ietverti jēdzieni, kas norāda uz vardarbības pielietošanu, draudiem vai patvaļīgu valsts amatpersonas nosaukuma piesavināšanos.
Līdz 1999.gada 1.aprīlim bija spēkā Latvijas Kriminālkodekss un tajā bija 131.pants ar analogu nosaukumu. Atšķirība starp Latvijas KL 143.pantu un Latvijas KK ir dispozīcijā, jo Latvijas KL noziedzīgais nodarījums tagad aptver plašākas un konkretizētākas noziedzīgas darbības.
Ja Latvijas KK 131.p. bija likts akcents uz "nelikumīgu kratīšanu", "citām darbībām, kas pārkāpj pilsoņa dzīvokļa neaizskaramību", tad jaunajā Latvijas KL, kas spēkā stājās ar 1999.gada 1.aprīli, atbildība ir par jebkuru nelikumīgu iekļūšanu dzīvoklī pret tajā dzīvojošās personas gribu. Atšķirība ir Latvijas KK arī ar to, ka tagad pantā ieviesta 2.daļa, kādas agrāk nebija ar attiecīgām kvalificējošām pazīmēm.
Pret dzīvoklī dzīvojošās personas gribu iekļūt tās dzīvoklī nav nevienam tiesības, izņemot vienīgi likumdošanā noteiktos gadījumos (Latvijas KPK 168.p. – sakarā ar kratīšanu un izņemšanu paredzētajā gadījumā, uz tiesneša lēmuma pamata).…

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −3,98 €
Work pack Nr. 1113562
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register