Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:602883
 
Author:
Evaluation:
Published: 05.02.2009.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Ievads.

Pētījuma mērķis bija noskaidrot pētāmas organizācijas darbinieku apmierinātības līmeni. Apmierinātība tika vērtēta par dažādiem aspektiem, tādiem kā: darbs, darba apstākļi, organizācija, darba samaksa, priekšnieks, darba biedri, amata paaugstināšanas iespējas un atzinība. Tas palīdzēja sīkāk un precīzāk novērtēt darbinieku kopējo apmierinātības līmeni un atsevišķi novērtēt katru aspektu no darbinieka darba vides. Ar šī pētījuma palīdzību var noskaidrot organizācijas problēmas un atrast iespējamos risinājumus situācijas uzlabošanai.
Analizētā organizācija ir valsts iestāde, kura ir augstākstāvošas organizācijas pakļautībā. Šīs organizācijas darbību kontrolē arī dažas citas valsts iestādes. Pati organizācija ir izveidota nesen - 2004.gadā, bet tās darbības veids nav jauns, ar savā ziņā līdzīgu darbības veidu pastāv vēl dažas iestādes gan Rīgā, gan citur Latvijā, kuras arī atrodas jau iepriekš minētās augstākstāvošās iestādes pakļautībā. Organizācijā strādā 70 cilvēki, no kuriem 20 ir ierēdņi, bet visi pārējie ir līgumdarbinieki. Darbs ir ofisā, astoņas stundas gara darba diena piecas reizes nedēļā ar brīvu sestdienu un svētdienu un valsts svētku dienām.
Organizācijai ir tiešais priekšnieks, kas vada organizāciju personīgi saskaroties ar darbiniekiem, viņa darba vieta ir organizācijas telpās. Viņš koordinē visa personāla darbību, izlemj jautājumus par jaunu darbinieku pieņemšanu vai neprofesionālu darbinieku atlaišanu. Bet visa personāla darba devējs oficiāli ir augstākstāvošas iestādes priekšnieks, kurš paraksta darba līgumus un rīkojumus par personālu. Jāmin, ka apmērām gadu atpakaļ augstākstāvošai iestādei ir nomainījis priekšnieks, kurš pārkārtoja visu pakļautībā esošo organizāciju darbību. Viņš pārņēma savā pārziņa visas personāla lietas no zemākām iestādēm, ierobežoja atļauto preču pasūtījuma sarakstus, uzsāka stingrāku kontroli prēmiju un piemaksu piešķiršanai darbiniekiem.
Organizācijai pus gadu atpakaļ aizgāja prom arī tiešais priekšnieks, viņa vietā nemeklēja cilvēku no ārpuses, bet izvirzīja viņa vietnieku. Būtiskas pārmaiņas nebija, bet ievērojami uzlabojās attiecības pret personālu.
Organizācijai ir savs budžets, kura patēriņu kontrolē augstāk stāvoša iestāde, faktiski visi pasūtījumi, kurus veic organizācija, iet caur augstāk stāvošu iestādi, un tā iestāde var šos pasūtījumus koriģēt vai pat nesūtīt izpildītājām, ja tā uzskatīs, ka šī prece nav nepieciešama organizācijas normālai darbībai.
Tāda pati situācija ir ar darbinieku algām, tiešais organizācijas priekšnieks nevar palielināt vai samazināt darbiniekam algu, atbilstoši paveiktajam darbam vai darba kvalitātei. Kaut arī priekšnieks var pieteikt darbinieku uz piemaksas piešķiršanu par papildus paveiktajiem darbiem līdz 40% apmērā no darbinieka pamatalgas, piemaksas piešķiršanu ir jāpamato, lai augstāk stāvoša organizācija piekristu piešķirt piemaksu, piemērām – darbinieks veic papildus saviem pienākumiem vēl cita darbinieka pienākumus, viņa prombūtnes laikā. Vēl organizācijas darbiniekiem piešķir prēmijas uz valsts svētkiem, četras reizes gadā.

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −3,48 €
Work pack Nr. 1140050
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register