Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
4,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:839741
 
Author:
Evaluation:
Published: 05.11.2010.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 18 units
References: Used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    4
1.  Daudzdimensiju analīzes veikšanas process ar datorprogrammu palīdzību    6
  Datu failu izveide un to ievade sistēmā    7
  Datorprogrammu apraksts    9
  Microsoft Excel    10
1.3.  Minitab    12
  SPSS    16
2.3.1.  Darba sākšana ar SPSS programmu    17
2.4.  EViews    20
  Secinājumi    26
  Literatūras saraksts    27
  Pielikums    28
Extract

Dators nekad nezina, kāda rakstura dati tajā ievadīti, uz kādu zinātnes nozari un apakšnozari attiecas pētījums, bet vienīgi izdara aprēķinus pēc standartalgoritma, kas pēdējās programmpaketēs parasti ir ļoti plašs. Taču iegūto rezultātu noderīgums pētījumam un to interpretācijas iespējas ir būtiski atkarīgas no tā, kāds ir savākto un datorā ievadīto datu raksturs,1 tādēļ pareizas programmatūras izvēle var būt stratēģiski nozīmīgs lēmums gan uzņēmumā, gan universitātēs un zinātniskos institūtos. Lēmums balstās uz vairākiem faktoriem: uz laika patēriņu, kas jāvelta programmas apgūšanai, uzdevumu izpildei, uz datorprogrammas dārdzību un programmatūras saskaņotību ar citām datorprogrammām, kā arī uz sadarbības partneru programmatūras izvēle, lai varētu ērti apmainīties ar informāciju.
Ir plaša statistikas programmatūru pieejamo pakešu izvēle. Daudzas no šīm paketēm, tomēr ir ļoti specializētas un neietver daudzas daudzveidīgas analīzes. Ir statistikas paketes, kuru mērķis ir testos dot precīzus rādītājus, kas ir noderīgi arī citiem darba veidiem. Izvēloties paketi ar daudzfaktoru analīzi, daudzi autori iesaka apsvērt statistiskās analīzes uzskaiti un pārbaudīt, vai paketē ietilpst viss nepieciešamais.
Dažas paketes ir vieglāk izmantot kā citas, lai gan daudzi no mums spriež subjektīvi. Ir divas iespējas kā izvēlēties sev piemērotāko programmatūras paketi:
1. Izvēlas programmatūru, kas paredz automātiskas darbības; šāda programmatūra domāta lietotājam, kuram ir nelielas vajadzības.
2. Var izmantot klikšķa metodi-norādīt-un klikšķināt (point and click options) - to izvēlas, lai lietotājs varētu kontrolēt veicamās darbības. Šo metodi ir vienkāršāk iemācīties izmantojot paketi, kas līdzīga teksta apstrādes, izklājlapu vai datu bāzu pārvaldības pakotnēs.2
Šajā nodaļā tiks apskatītas 4 no daudzām izmantojamām datorprogrammām daudzimensiju analīzes veikšanai. Programmas tika izvēlētas pēc autores brīvas izvēles. …

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register