-
Piens brokastīs
Research Papers3 Anatomy, Medicine and Hygiene, Cooking, Food Processing
Nr. | Chapter | Page. |
Mērķis | 3 | |
a)uzdevumi | 4 | |
Ievads | 5 | |
1. | Darba teorētiskā daļa | 6 |
a)vēsture | 6 | |
b)piena nozīme brokastīs | ||
c)piena sastāvs | ||
d)piena produkti | ||
2. | Praktiskā darbība | |
a)aptauja | ` | |
b)video | ` | |
c)fotogrāfijas | ` | |
3. | Secinājumi | |
4. | Nobeigums | |
5 | Literatūra | |
6. | Pielikums | |
a)ticējumi | ||
b)tabulas | ||
c)receptes | ||
d)mīklas un tautasdziesmas |
Svarīgākā ēdienreize ne tikai pusaudzim, bet arī pārejo vecumu cilvēkiem ir brokastis. Brokastis ir kā starts jaunai dienai, kad cilvēka organisms sāk mosties, tāpēc ir ļoti svarīgi ar kādiem pārtikas produktiem mēs uzsāksim jaunu dienu. Pusaudzim ikdienas ēdienkartē ir ļoti svarīgi lietot pienu un piena produktus. Piena produkti ir jālieto regulāri, jo tie palīdz kaulu un zobu attīstībai. Izdzerot katru rītu vienu glāzi piena, mēs nodrošinam savu organismu un imūnsistēmu ar visiem nepieciešamajiem vitamīniem visas dienas garumā. Šobrīd piens tiek piedāvāts ļoti plašā sortimentā, un mēs varam to izvēlēties gan pēc tilpuma,garšas,tauku saturau.c. Mazākie bērni ir ļoti iecienījuši pienu ar augļu garšām, kuru labprāt dzer brokastīs.
Savā projekta darbā izvēlējos tēmu:” Piens un piena produkti brokastīs”.
Piens ir pilnvērtīgs uzturlīdzeklis, ne velti tas ir arī zīdaiņu pirmā barība, jo piens satur visas uzturvielas, kādas nepieciešamas organisma attīstībai. Arī pieaugušo uzturā piens ir viens no galvenajiem pārtikas produktiem. Pienā ir gandrīz visi pazīstamākie vitamīni, piens ir bagāts ar minerālvielām, tas ir labākais kalcija avots uzturā.
Govs un kazas pienu cilvēki uzturā lieto jau no sirmas senatnes.
Uzturā visplašāk lieto govs pienu. Piena sastāvu ietekmē dzīvnieku suga, laktācijas periods, barība, slaukšanas veids. Pienā ir ap 87% ūdens un 13% sausnes. Galvenās piena sausnes sastavdaļas ir olbaltumvielas,
tauki,
ogļhidrāti,
minerālvielas.
Olbaltumvielas: Olbaltumvielu pienā vidēji ir 3,3%, to izmantojamība organismā ir augsta→96%. Piena olbaltumvielas satur visas neaizstājamas aminoskābes, tāpēc piens ir neaizstājams zīdaiņu uzturā. No ogļhidrātiem pienā ir piena cukurs (laktoze), ko organisms ļoti labi izmanto. Pienu pārstrādājot, cukurs pāreveidojas piena suliņās. Rūpniecībā no piena suliņām iegūst kristālisko piena cukuru.
Tauki: Pienā ir emulsijas veidā; tie ir bagāti ar lecitīnu un holesterīnu. Piena tauku sastāvs mainās gan no dzīvnieku barības, gan arī no dzīvnieku sugas.…
Darbā aprakstīts par piena produktu pielietojumu brokastīs. Vēl tiek ietvertas ziņas par pašu piena sastāvu, piena produktiem un piena pielietojumu.
- Latviešu nacionālie ēdieni
-
Piens brokastīs
Research Papers3 Anatomy, Medicine and Hygiene, Cooking, Food Processing
- Vitamīns C un citas vitamīnu grupas
-
You can quickly add any paper to your favourite. Cool!Kafija
Research Papers for elementary school6
Evaluated! -
Rauga vēsture
Research Papers for elementary school6
-
Latviešu nacionālie ēdieni
Research Papers for elementary school4
-
Tabaka un atkarība
Research Papers for elementary school13
-
Ķīnas virtuve
Research Papers for elementary school1