Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:325495
 
Author:
Evaluation:
Published: 29.09.2005.
Language: Latvian
Level: Elementary school
Literature: 1 units
References: Not used
Extract

Plaukstdators sastāv no tām pašām daļām, no kā arī viņa vecākais priekšgājeis personālais dators: tajā ir procesors, atmiņa, skaņu karte un video karte, ekrāns, paplašināšanas slots, dažreiz tastatūra.
Tiesa, ka visi šie sastādošie komponenti ir ļoti mazi un cieši iebūvēti datora, pateicoties tam šis dators sver 100 –200 gr. Un var ievietoties krekla kabatā vai sieviešu somiņā, nevelti tos dēvē par plaukstdatoriem, pat grāmatas, kuras tiek dēvētas par “kabatas formāta” ir lielākas.
Galvenā īpatnība, ka plaukstdatoram nav iebūvētu vinčesteru, tā kā tie patērē daudz enerģijas, tiem liels apjoms, stipri piesilst, nav triecienizturīgi. Diskešu vietā tiek pielietoti Flash moduļu atmiņas- Compact Flash Card, SmartMedia. Tādus HDD izlaiž tikai IBM un to ietilpība 340Mb, 640Mb, 1Gb. Plaukstdatoriem parasti no 2 līdz 64 Mb operatīvā atmiņa. Ekrāna izšķirtspēja no 160x160 līdz 640x240 pikseļu. Dalās vienkrāsas, vai krāsaini. Vienkrāsainiem ir no 4 līdz 16 pelēka pakāpeniskums, bet krāsainiem līdz 65 tūkstošiem krāsu, ka dēļ krāsaini nevar ilgi strādāt bez baterijas uzlādēs, bet vienkrāsaini var strādāt gandrīz mēnesi. Savienojumu ar personālo datoru nodrošina COM ports ar max datu nodošanas ātrumu 116 kb/s, uz visiem moduļiem iebūvēts infrasarkanais ports bezvadu informācijas nodošanai. Dārgos modeļos iebūvēts modems interneta pieslēgšanai pie parastas telefonu līnijas.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register