Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
  • Policijas iecirkņa inspektora pilnvaras, atbildība un darba vērtēšanas kritēriji

     Evaluated!

    Research Papers18 Law

4,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:817906
 
Evaluation:
Published: 18.11.2005.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 16 units
References: Used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    2
1.  Kārtības policijas dienesta inspektora pilnvaras    4
1.1.  Kārtības policijas dienesta inspektora uzdevumi    4
1.2.  Kārtības policijas dienesta inspektora tiesības    8
1.3.  Kārtības policijas dienesta inspektora pienākumi    13
1.4.  Iedzīvotāju pieņemšana, iesniegumu, sūdzību un priekšlikumu izskatīšanas kārtība    18
2.  Kārtības policijas dienesta inspektora darba vērtēšanas kritēriji    20
3.  Kārtības policijas dienesta inspektora atbildība    23
  Nobeigums    29
  Izmantotās literatūras saraksts    31
  Pielikumi    33
Extract

Kad cilvēkiem ir nepieciešama palīdzība, viena no iestādēm, kur to palīdzību var saņemt ir Valsts policija. Katram policijas darbiniekam ir jābūt pietiekoši kompetentām, lai palīdzētu personai, kam ir nepieciešama palīdzība jebkurā situācijā vai ar padomu vai ar noteiktu darbību. Kārtības policijas dienesta inspektors, (turpmāk tekstā KPD inspektors), ir policijas darbinieks, uz kura pleciem ir uzlikts par pienākumu palīdzēt cilvēkiem, realizējot savas pilnvaras. Tāpēc darba autors arī uzskata izvelēto tematu par aktuālo mūsdienās, laikā, kad ir uzsākts celš uz Eiropas Savienību, kur katram cilvēkam ir garantēta cilvēktiesību aizsardzība.
Ja mēs apskatīsim Valsts policijas darbinieka profesionālās un uzvedības kodeksa 1. un 7.punktu, tad tur ir teikts, ka policijas darbinieks, pildot savus pienākumus, nodrošina katra indivīda cilvēktiesību ievērošanu, neskatoties uz viņa tautību, rasi, dzimumu, valodu, reliģiju, vecumu, izglītību un sociālo stāvokli, kā arī policijas darbinieks ārpus darba vietas un laika, sniedz palīdzību pēc paša iniciatīvas personām, kas ir apdraudētas, nonākušas bezpalīdzības stāvoklī, kā arī veic pasākumus konstatēto likumpārkāpumu novēršanai.Savā studiju darbā vēlos aplūkot KPD inspektora pilnvaras, atbildību un darba vērtēšanas kritērijus. Izanalizēt Kārtības policijas dienesta inspektora darbu, kādus uzdevumus un pienākumus pilda KPD inspektors, kādas tiesības ir KPD inspektoram savu dienesta pienākumu pildīšanas laikā. Kā arī KPD inspektoru darba specifiku un atšķirību no citām policijas struktūrvienībām. Izskatīt iespējamās problēmas, ar kurām jāsaskaras savā darbā KPD inspektora dienestam Rīgas pilsētas GPP 24. nodaļā.
Izpētot KPD inspektora pilnvaras, atbildību un darba vērtēšanas kritērijus, būtu iespējams noskaidrot, ar kādam problēmām saskārās KPD inspektori savā darbā, realizējot savas pilnvaras; kādā veidā KPD inspektors tiek saukts pie atbildības par dienesta reglamenta pārkāpšanu un likumu pārkāpšanu; kā arī, kā tiek vērtēts KPD inspektoru darbs, kā notiek izpildīta darba analīze.
Noziedzības līmeņa pastāvīgais pieaugums šo problēmu padara aktuālu. Mans galvenais mērķis ir izanalizēt vai KPD inspektori visā pilnībā pilda savas pilnvaras, cīnoties ar noziedzību un veicot profilaktisko darbu, cik bieži KPD inspektori tiek saukti pie atbildības par savu pilnvaru pārsniegšanu, galvenie iemesli un izanalizēt KPD inspektoru darba vērtēšanas kritērijus un to izstrādes problēmas.
Lai izpētītu izvelēto tematu ir noderīgi savienot gan teorētisko, gan praktisko bāzi, lai katru KPD inspektora likumā reglamentēto pienākumu, uzdevumu un tiesības varētu salīdzināt ar reāli pildīto.…

Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −5,48 €
Work pack Nr. 1205133
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register