Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
4,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:252952
 
Author:
Evaluation:
Published: 12.07.2004.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 9 units
References: Not used
Extract

Iecirkņa inspektora vispārējie darba organizācijas pamatnoteikumi


“Policijas iecirkņa inspektoru dienests ir Iekšlietu ministrijas Valsts policijas Kārtības policijas dienests, un tā metodisko vadību veic Kārtības policijas pārvaldes Profilakses nodaļa.”
Cik man ir bijusi saskare, es ne reizi neesmu redzējusi un dzirdējusi par Profilakses nodaļu un tās lomu iecirkņa inspektoru darba organizācijā. Un vispār, pirmo reizi es par tādu nodaļu izdzirdēju tikai studiju kursa - Likumpārkāpumu novēršana – ietvaros. Un arī tajā, šīs nodaļas raksturojums bija lakonisks “Veic pamatā informācijas ievākšanas, pārstrādes, analīzes un no tās izrietošo rezultātu secinājumu nodošana citām struktūrvienībām.” Tas nozīmē, ka tā ir viena no policijas iestādēm, kas faktiski nenodarbojas ne ar ko lietderīgu, jo ir zināms, ka policijas iestādes neprot adekvāti reaģēt uz tiem sniegto un zināmo informāciju.
Bet patiesībā, vismaz tā es domāju, iecirkņa inspektoru darbu organizē iecirkņa priekšnieks, ko apstiprina policijas iestādes Kārtības policijas priekšnieks un pārvaldes (nodaļas) priekšnieks.
Minēšu atsevišķi dažus punktus no instrukcijas.
1. Teritorija, ko apkalpo teritoriālā policijas pārvalde (nodaļa), ir sadalīta policijas iecirkņos. Tādu sadalījumu nosaka iekšlietu ministrs.
2. Policijas iecirkņa teritorija tiek sadalīta sīkākās teritorijās - mikrorajonos, ko apkalpo iecirkņa inspektori. Mikrorajonā, kuru apkalpo iecirkņa inspektors, iedzīvotāju apjomam ir jābūt vismaz 2000 cilvēkiem. Rīgā un Rīgas rajonā tā protams nav problēma, bet provincē gan parādās problēmas, jo tā jau ir diezgan plaša teritorija, ko apsekot var tikai ar transportlīdzekli. Bet ko darīt, pat ja 50 km rādiusa teritorijā dzīvo aptuveni tikai 1500 cilvēku?

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register