Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:733716
 
Author:
Evaluation:
Published: 31.03.2008.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 5 units
References: Used
Extract

Tēma politiskā režīma jēdziens un veidi ir aktuāla ikvienam sabiedrības loceklim, jo ikviens cilvēks ir vairāk vai mazāk iesaistīts politiskajos notikumos pasaulē. Politika vairāk vai mazāk ietekmē arī ikviena sabiedrības locekļa dzīvi tagad un turpmāk.
Politiskais režīms pats par sevi ir politisko attiecību, varas realizācijas līdzekļu, metožu un tādu attiecību kopums, kuras izveidojušās starp valsts varu un sabiedrību.
Pastāv sekojošie politiskā režīma veidi , tie ir demokrātiskie politiskie režīmi un nedemokrātiskie politiskie režīmi, kur nedemokrātisko iedala totalitārajos un autoritārajos politiskajos režīmos. Protams, maz attīstītajos reģionos , tādos, kā dažos Āfrikas reģionos, eksistē arī vēl tradicionālie uz kuriem šī klasifikācija neattiecas. Politiskos režīmus, veidus raksturo pēc četriem kritērijiem, pirmkārt, kam pieder politiskā vara?, otrkārt, kā politiskā vara tiek iegūta, uzturēta un kādiem nolūkiem to pielieto?, treškārt, pēc kāda principa ir veidotas valsts varas, pārvaldes institūcijas un, kā priekšā tās ir atbildīgas?, un ceturtkārt, kā notiek politisko lēmumu pieņemšana?
Politiskā režīma jēdziens un veidi, ir aktuāla tēma gan sabiedrībai , lai viņa zinot reālo situāciju valstī varētu novērtēt cik demokrātiska vai nedemokrātiska ir politiskā situācija valstī, gan valdībai, lai veidojot attiecības ar ārvalstīm varētu konstatēt, cik demokrātiska vai nedemokrātiska ir valsts, neskatoties uz dokumenta piefiksēto oficiālo politiskā režīma veidu tajā valstī.
Darba mērķis ir izanalizēt literatūrā piedāvātus autoru viedokļus par politiskā režīma jēdzienu un veidiem.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register