Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:570721
 
Author:
Evaluation:
Published: 13.04.2003.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 4 units
References: Not used
Extract

Par šādu tēmu izvēlējos rakstīt referātu tāpēc, ka mani ieinteresēja salīdzināt ASV un Latvijas prezidentu pilnvaras, jo, manuprāt, tās ir ļoti radikāli atšķirīgas un tieši tas mani ieinteresēja, jo vēlējos saskatīt varbūt arī kādas kopīgas iezīmes šo valstu prezidentu pilnvarās. Šajā darbā salīdzinājums tika veikts balstoties uz ASV un Latvijas konstitūcijām, jo es uzskatu, ka tas ir vienīgais likums, kurš regulē un nosaka prezidenta pilnvaras valstī. 21.gs. izvēlējos tieši tādēļ, ka laika gaitā, kopš tika pieņemta gan ASV, gan Latvijas konstitūcija, ir veiktas dažādas izmaiņas šajos pamatlikumos un līdz ar to tas vairs neattiecas uz mūsdienu prezidentu, jo kā nekā viss pasaulē mainās un nekas nav mūžīgs. Mana hipotēze ir šāda – ASV un Latvijas prezidentiem ir vienādas pilnvaras.
Darba gaitā es vēlos vai nu pierādīt, vai nu apgāzt manu izvirzīto hipotēzi. Manuprāt, tieši salīdzinot divas valstis mēs spējam atrast kopīgo un atšķirīgo šo valstu starpā. Protams, ir vieglāk salīdzināt divas līdzīgākas valstis, respektīvi, manā situācijā, piemēram, Latviju un Igauniju, bet es tomēr uzskatu, ka galvenais ir strādāt tā, lai tiktu iegūta maksimāli lielāka un plašāka informācija, nevis lai tikai tiktu uzrakstīts referāts, kurš pēc aizstāvēšanas vairs nebūs pielietojams, jo vienkārši tas būs, manā skatījumā, pilnīgi nelietderīgi veikts darbs, kurš nenes augļus.
Es ļoti ceru, ka mans darbs tiešām būs tāds, kurš noderēs ne tikai man, bet arī citiem, kā informācijas iegūšanas avots.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register