Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
4,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:322089
 
Evaluation:
Published: 30.04.2006.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 3 units
References: Used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    3
  Privatizācijas pirmsākums    5
  Privatizācijas aģentūra    7
  Privatizācijas likums un metodes    9
  Privatizācijas sertifikāti, privatizācijas sertifikātu jēdziens    11
  Privatizācijas procesa salīdzinājums ar citām valstīm    16
  Izmantotā literatūra    19
Extract

Cilvēkam ir svarīgi apzināties, ka viņam pieder kāds nekustamais īpašums, jo tas rada zināmu drošības sajūtu. Nav svarīgi vai tas ir liels vai ne pārāk, tieši apstāklis, ka tev kaut kas pieder var veidot cilvēka turpmāko dzīvi.
Pēc Latvijas neatkarības atgūšanas, galvenais uzdevums bija atdot likumīgajiem īpašniekiem viņiem agrāk piederošos īpašumus, kā arī veikt privātīpašuma attīstību, ko varēja panākt arī ar privatizācijas likumdošanas izveidošanu un attīstību. Arī šobrīd valdības deklarācijā, kas nosaka Ministru kabineta iecerēto darbību, ir atsevišķi izdalīts valdības darbības virziens - privatizācija. Kur nosaka, ka veiks lielo uzņēmumu privatizāciju, balstoties uz skaidri izstrādāto sektorpolitiku, maksimāli saglabājot esošās darbavietas, kā arī atrisinās privatizācijas gaitā neizmantoto privatizācijas sertifikātu problēmu. Mūsdienu likumdošana privatizācijas jomā ir ļoti daudzveidīga, tāpēc parastam cilvēkam bez juridiskas izglītības, ir ļoti grūti tikt skaidrībā ar visām niansēm.
Privatizācija ir viens no būtiskiem procesiem, kas veidoja Latvijas valsts ekonomisko pamatu pēc valstiskās neatkarības atgūšanas. Pārejas process no plānveida ekonomikas uz tirgus ekonomiku līdz ar pārmaiņām sociālajā un politiskajā sistēmā bija sarežģīts, tādēļ dažādi vērtēts.
Privatizācijas sertifikātu darbības termiņš strauji tuvojas beigām,tādēļ daudziem sabiedrības locekļiem būtu aktīvi jāseko privatizācijas procesa norisēm uz privatizācijas objektu akcijām, kas piedalās Latvijas vērtspapīru tirgū
Saskaņā ar Deklarāciju par Aigara Kalvīša vadītā Ministru kabineta iecerēto darbību 2005.gadā paredzēta pāreja no privatizācijas uz valsts īpašuma atsavināšanas procedūras un zemes reformas pabeigšana. Privatizācijas pabeigšanas procesā notiks valsts un pašvaldību kapitālsabiedrību, kapitāla daļu un citu īpašuma objektu, dzīvojamo māju, valsts un pašvaldību zemes uzsāktās privatizācijas pabeigšana atbilstoši normatīvajiem aktiem, kā arī privatizācijas sertifikātu piešķiršanas pārtraukšana.…

Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −3,48 €
Work pack Nr. 1341771
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register