Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:569089
 
Evaluation:
Published: 28.04.2003.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 5 units
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    3
  Ieskats PSRS konstitūcijas vēsturē    4
  PSRS pārvaldes aparāts    7
  LPSR pārvaldes aparāts    10
  PSRS tiesa    11
  Nobeigums    13
  Izmantotās literatūras saraksts    14
Extract

Mana darba nosaukums ir Padomju Sociālistisko Republiku Savienības pārvaldes aparāts pēc II pasaules kara.
Galvēnais mans mērķis bija izpētīt PSRS Pamatlikumu – Konstitūciju, kur ir teikts par visam instancēm.
Kāpēc es izvēlēju tieši šo tēmu referatām? Man bija intreresānti, kas bija manas vecmātes jaunības laikā, jo viņa bija tik jauna kā es. Dažreiz mēs daudz ko zinām par to, kas bija simtiem gadu atpakaļ, bet nezinām, kas bija 60 gadu atpakaļ. Pēc daudzam kinofilmam cilvēkiem bija neliels priekštats par CK darbību, tiesam, bet vienkāršam cilvēkam visas organizācijas, kas pastāveja PSRS ir vienādās un nav nekādas atšķirības.
Bet es nolēmu izpētīt to, lai man butu ko stāstītu par PSRS pārvaldes organiem. Es jautāju savaj mātei – kāda organizācija bija pat augstākā PSRS laikā? Viņa sāka domāt un nosauca man ļoti daudz nosaukumu, no mātes teikta es neko nesaprotu, bet tikai pēctām es izlasīju PSRS Konstitūciju un visu saprotu.
XX gadsimtā Krievijas Imperiju sāka sukt par Padomju Krieviju, bet vēlāk par Padomju Sociālistisko Republiku Savienību. Tieši 1922.gada 30.decembrī tika parakstīti līgumi un pieņemts lēmums par Padomju Sociālistisko Republiku Savienības dibināšanu.
Agrāk, Krievijas Imperijā, jeb cāru Krievijā konstitūcijas nebija! Arī Krievijas pagaidu valdība nepieņema nekādu dokumentu, kas būtu līdzīgs kostitūcijai. Padomju Sociālistisko Republiku Savienības vēsturē konstitūciju (valsts pamatlikumu) mainīja 2 reizes: 1936.gadā un 1977.gadā. Padomju Sociālistisko Republiku Savienības kostitūcija balstījas uz Krievijas Padomju Federatīvās Sociālistiskās Republikas konstitūciju, kura tika pieņemta 1918.gada 10.jūlijā. Pēc Padomju Sociālistisko Republiku Savienības dibināšanas 1924.gada 31.janvārī pieņema PSRS kostitūciju, kuru arī saucā par Pamatlikumu.
Galvenais mans uzdevums ir uzzināt par Padomju Sociālistiskas Republikas Savienības valsts varas institūciju darbību un struktūru pēc II pasaules kara, tāpēc es sākšu ar konstitūciju, kūra bija pieņemta 1936.gada 5.decembrī. Jauno konstitūciju tauta nosauca par - Staļina konstitūciju. Komunisti apgalvoja, ka šī konstitūcija ir pat demokratīskakā pasaulē. Es varu pilnīgi apgalvot – jā, pēc būtības, tās bija patiešam lielā, stiprā un profesionālā konstitūcija. Bet, diemžēl skaisti rakstīta konstitūcija slēpa zem savas būtības ļoti lielu ļaunu Padomju Sociālistisko Republiku Savienības pilsoņiem.
Par iniciātoru, izmainīt konstitūciju, kļūva Komunistiskās Partijas Centrālā Komitēja. Grozījumus konstitūcijā apsprieža visi Savienības pārstavji, jo ar jaunas Padomju Sociālistisko Republiku Savienības konstitūciju, centrālizēti bija janomaina visa parēja likumdošana, ka arī kātrās Padomju valstis konstitūcijas bija janomaina!…

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −4,48 €
Work pack Nr. 1127103
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register