Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:465326
 
Author:
Evaluation:
Published: 13.04.2007.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 7 units
References: Not used
Extract

Ievads

Indas ielejas civilizācijas noslēpumi...
Vēl joprojām nav zināms, kāpēc aizgāja bojā Mohendžodaro – viena no pasaules senākajām pilsētām - nav atklātas ne katastrofālu plūdu, ne vulkāna izvirdumu, ne lielu meteorītu krišanas pazīmes. Sagruvušajā pilsētā nav atrasts ne liels daudzums cilvēku un dzīvnieku, ne ieroču un izlaupīšanas postījumu paliekas. Paleontoloģiskie pētījumi uzietajos skeletos nerod arī auksto ieroču vai triecienu atstātas pēdas. Nav nekādu liecību par postīgām epidēmijām – tās taču nepārsteidz cilvēkus, kuri mierīgi pastaigājas pa ielām, taču tieši tādu ainu apstiprina izrakumi. Acīmredzams ir tikai viens fakts – katastrofa notikusi pēkšņi un nav vilkusies ilgi. Neapgāžamas liecības rāda, ka visā pilsētā plosījies milzīgs ugunsgrēks.
Pilsētas drupās veseliem slāņiem sastopami sakusuši māla un zaļa stikla gabali – analogi tiem, kādi Nevadas tuksnesī (ASV) rodas pēc atombumbu izmēģinājumu sprādzieniem. Indijā atrasto paraugu analīzes, kas veiktas Romas universitātē un Itālijas Nacionālo pētījumu padomes laboratorijā, liecina, ka sakušana notikusi 1400 – 1500° temperatūrā, un tādu tajos senajos laikos varēja iegūt tikai metālkausēšanas darbnīcas krāsnī, nevis klajā laukā. Uzmanīgi aplūkojot ēku postījumus Mohendžodaro, skaidri izdalās epicentrs, kur viss kā ar slotu noslaucīts, bet no šī centra uz nomalēm postījumu spēks samazinās.
Vārdu sakot, viss atgādina stāvokli abās Japānas pilsētās pēc tam, kad amerikāņi tur nometa atombumbas. Ja vēl piesaista izteikumus senajā indiešu eposā «Mahabharata», kur arī runāts par kaut kādu «sprādzienu», kas izraisījis «žilbinošu gaismu» un tādu «uguni bez dūmiem», ka «ūdens sācis vārīties» un «zivis apogļojušās», tad teorija izklausās visai pārliecinoša.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register