Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
0,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:734102
 
Author:
Evaluation:
Published: 06.05.2002.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Reklāmas tirgus apjoms pieaudzis par 16 % (2000. gadā)


Pagājušā gada Latvijas reklāmas tirgus apjoms bija 30 miljoni latu, kas ir par 16 % vairāk nekā iepriekšējā gadā. Vēl 5,9 miljonus latu veido reklāma katalogos, un kopā ar to kopējais tirgus apjoms ir 35,9 miljoni latu.

Reklāmas tirgus kopapjoms pa medijiem sadalījās šādi: avīzes - 35.9 %, TV - 33.5 %, radio - 16.4 %, žurnāli - 8.1 %, vide - 5.1 %, kino - 0.7 %, internets - 0.3 %.

Reklāmas tirgu raksturo tas, ka pieauga vietējo reklāmdevēju skaits, bankas arvien vairāk pārorientējās no imidža reklāmām uz konkrētu produktu un pakalpojumu reklamēšanu. Savu labumu reklāmas nozares darbiniekiem paspēja dot arī kārtējais vēlēšanu vilnis. Kā atsevišķu tendenci var izdalīt to, ka reklāmas kļuva drošākas, tajās parādījies vairāk humora un ironijas.

Armands Slokenbergs, Media House Latvija izpilddirektors: "2000. gads bija veiksmīgs kā Media House, tā visam reklāmas tirgum kopumā. Salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu Media House apgrozījums ir pieaudzis par 10 %, un 2001. gadā prognozējam vēl straujāku pieaugumu. Par pamatu reklāmas tirgus izaugsmei var minēt valsts makroekonomisko rādītāju pozitīvo dinamiku, kas izpaužas patēriņa tirgus pieaugumā. Pateicoties tam, Media House ir veicis vērā ņemamas investīcijas kadru kvalifikācijas un aģentūras pakalpojumu attīstībā. Tas ļauj pārliecinoši raudzīties nākotnē un prognozēt arī turpmāku līdera pozīciju stabilitāti.

Patēriņa tirgus attīstības fāzē un turpmākā komunikāciju kanālu izvēles pieauguma apstākļos reklāmdevējiem ir īpaši svarīga mārketinga komunikāciju precīza un tālredzīga plānošana. Mūsuprāt, tieši tādu pakalpojumu piedāvājums ilggadīgā sadarbībā ar klientiem ir Media House izaugsmes pamats.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register