3.3. Aromātisko α – aminoskābju atlikumu pierādīšana
Lai noteiktu aromātisko α – aminoskābju atlikumu saldējumā tika izmantoti 5 saldējumi: Tio „vaniļas saldējums vafeļu glāzītē”, Mājas „Konfekte Gotiņa”, Pols „Klasiskais”, Pols „Gotiņas” un Magnum „almond”.
Saldējumā Tio „vaniļas saldējums vafeļu glāzītē” pierādījās aromātisko α – aminoskābju atlikums. Eksperementa laikā pierādās aromātiskās vielas, jo masa pārvēšas zilā krāsā.
Saldējumā Mājas „Konfekte Gotiņa” pierādījās aromātisko α – aminoskābju atlikums. Eksperimenta laikā pierādās aromātiskās vielas, jo masa pārvēršas gaiši zilā krāsā ar nogulsnēm.
Saldējumā Pols „Klasiskais” pierādījās aromātisko α – aminoskābju atlikums. Eksperimenta laikā pierādījās aromātiskās vielas, jo masa paliek zilganā krāsā.
Saldējumā Pols „Gotiņas” pierādījās aromātikso α – aminoskābju atlikums. Eksperimenta laikā pierādījās aromātiskās vielas, jo masa veido gaiši zilu nokrāsu.
Saldējumā Magnum „almond” pierādījās aromātikso α – aminoskābju atlikums. Eksperimenta laikā pierādījās aromātiskās vielas, jo masa paliek gaiši zilā krāsā.
…