Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ

Great deal: today with a discount!

Regular price:
5,49
You save:
0,99 (18%)
Discounted price*:
4,50
Purchase
Add to Wish List
ID number:385331
Evaluation:
Published: 21.05.2018.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 14 units
References: Used
Time period viewed: 2016.g. - 2017.g.
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  IEVADS    5
1.  Augļu un ogu raksturīgākās īpašības    6
1.1.  Vielas, kas pētāmajiem dārzeņiem un ogām piešķir raksturīgo krāsu    6
1.2.  Kartupeļu brūnēšana    7
1.3.  Cietes satura noteikšana dārzeņos un ogās    7
1.4.  pH ietekme uz dārzeņiem un ogām    7
1.4.1.  pH ietekme uz ogu un dārzeņu garšu    8
2.  Darba praktiski eksperimentālā daļa    9
2.1.  Cietes saturs dārzeņos un ogās    10
2.2.  Krāsas izmaiņas dārzeņos un ogās    11
2.3.  pH izmaiņas dārzeņos un ogās    12
2.4.  Vārīšanas laiks pirms un pēc saldēšanas    13
2.5.  Svars pirms un pēc saldēšanas    14
2.6.  Kartupeļu brūnēšana pirms un pēc saldēšanas    15
3.  Anketēšanas metode un tās gaita    17
3.1.  Anketēšana pilsētā un laukos    17
4.  SECINĀJUMI    21
  LITERATŪRAS SARAKSTS    23
  PIELIKUMI    25
Extract

4. SECINĀJUMI
Darba mērķis ir sasniegts. Gan teorētiski, gan praktiski ir pārbaudīts kā saldēšana ietekmē dārzeņu un ogu kvalitāti. Darbā izvirzītie uzdevumi ir izpildīti. Izvirzītā hipotēze apstirpinājās tikai daļēji.
1. Saldēšana neietekmē cietes saturu dārzeņos un ogās.
2. Saldēšana ietekmē ogu krāsu, nedaudz arī dārzeņu krāsu un to struktūru.
3. Vairumā gadījumu pH līmenis samazinājās, taču tas neatstāj būtiskas izmaiņas uz dārzeņu un ogu garšu.
4. Pēc saldēšanas vārīšanas laiks samazinās.
5. Pēc saldēšanas ogas un dārzeņi sver mazāk, jo tie atūdeņojas, kā rezultātā tie zaudē vērtīgās vielas, kas atrodas dārzeņu un ogu sulā.
6. Saldēšana ir vienīgais veids, kā, piemēram, ziemas periodā uzglabāt ogas un dārzeņus svaigus.
7. Laukos dzīvojošie respondenti ir vairāk informēti par to, kā saldēšana ietekmē dārzeņu un ogu kvalitāti, to var skaidrot ar to, ka pilsētā dzīvojošie respondenti produktus galvenokārt iegādājas veikalā, jo nav iespējas pašiem audzēt ogas un dārzeņus un vēlāk tos saldēt.

Author's comment
Load more similar papers

Send to email

Your name:

Enter an email address where the link will be sent:

Hi!
{Your name} suggests you to check out this Atlants.lv paper on „Saldēšanas ietekme uz dārzeņu un ogu kvalitāti”.

Link to paper:
https://eng.atlants.lv/w/385331

Send

Email has been sent

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook
Twitter

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register