Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:661515
 
Author:
Evaluation:
Published: 30.09.2006.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Kopuzņēmumi (KU) ir darbību kompleksi uzņēmumu apvienošanai un integrēšanai. Ja tie ir starptautiski, tie veicina pasaules ekonomikas globalizēšanos. Pretēji ar līgumsaistībām noteiktiem partneruzņēmumiem, KU raksturo jaunas korporatīvās identitātes radīšana, kura ir veidota līdztiesīgi starp vairākiem uzņēmumiem.

KU radīšana ir ne tikai tādēļ, ka ir jārada jaunu kompāniju, bet arī ir nepieciešams skart pašus attīstības pamatus. Sarunu mērķis ir radīt vienošanos starp kompānijām, kas kopīgi darboties noteiktās jomās. KU veidošanā ir iesaistītas vismaz divas valstis, kas rada papildus sarežģījumus, kas saistīti ar dažādu kulturu un darbības stilu apvienošanu. Uzņēmumiem ir kopējas intereses, kas balstās uz vienādiem vai līdzīgiem mērķiem. Šie mērķi var tikt sasniegti, ja dalībnieki darbojas ievērojot godīgas spēles un savstarpējas uzticēšanās principus. Jebkurš uzņēmums savā būtībā iekļauj riska faktoru, ko jāņem vērā jau sarunu laikā.

Sākotnēji katram KU partnerim ir savas intereses. Vai šīs intereses ir atklātas vai slēptas? Kādas tās ir? Vai tās iespējams apvienot ar citu partneru interesēm?

Dalībnieki

Sarunu dalībnieku intereses ir tas, kas veido sarunu apstākļus. Tiklīdz individuālās intereses ir noskaidrotas un nonākušas līdz sarunu partneru apziņai, tās var tikt apspriestas, lai nonāktu pie kopējas organizācijas.…

Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register