Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:494080
 
Author:
Evaluation:
Published: 23.04.2007.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 5 units
References: Used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    3
  Kā iepazīt cilvēku?    4
  Saskarsmes barjeras    6
  Saskarsme ar smaga rakstura cilvēkiem    8
  Secinājumi un priekšlikumi    12
  Izmantotā literatūra    13
Extract

Savstarpējās attiecības ir ļoti svarīgas ikviena cilvēka dzīvē, tāpēc tās ir jāmācās izkopt un uzturēt. Mēs katrs esam personība, katrs ar savu pārliecību, uzskatiem un idejām. Ikdienā notiek nemitīga saskarsme starp šiem dažādu raksturu cilvēkiem. Jebkuru mijiedarbību starp cilvēkiem sauc par saskarsmi. [1, 9] Taču gandrīz droši varu apgalvot, ka cilvēki labprātāk uzturas pozitīvu, laipnu un patīkamu personību sabiedrībā, jo spēja labi saprasties dod cilvēkiem enerģiju, prieku un optimismu. Sarežģītāka un smagāka rakstura personības parasti paliek “otrajā plānā”, jo atšķiras no citiem. Nekas nav vienkāršāk kā nesaprasties ar šiem cilvēkiem. Augstprātīga attieksme, nosodīšana, pazemošana, noliegšana. Īpaši jauniešu vidū varam pamanīt kāda cita indivīda apsmiešanu, apsaukāšanu un “izstumšanu no kolektīva”.
Saskarsme ir viens no galvenajiem personībai pieejamajiem izziņas paņēmieniem, jo katra personība tikai ar saskarsmes palīdzību, atdarinot citus sabiedrības locekļus, iemācās saprast sabiedrību un līdz ar to arī sevi. Cilvēks saskarsmē tiek iesaistīts ar pirmo elpas vilcienu- atrodoties līdzās mātei. Saskarsme turpinās ģimenē, skolā studiju laikā un profesionālajās gaitās. Bieži vien tieši saskarsme ir “tramplīns” personības pašnoteiksmei domās un darbos. [1, 7]
Viens no svarīgākajiem saskarsmes veiksmīgas risināšanās priekšnoteikumiem ir iepazīt otru cilvēku, uzzināt, kāda ir viņa dzīves uztvere, uzskati, attieksme pret apkārtējiem, reakcija uz saskarsmi. Tas ir vienkārši. Taču saskarsme notiek arī starp nepazīstamiem cilvēkiem, tāpēc nepieciešams nojaust, kāds šis cilvēks ir. Radīt priekšstatu par šo cilvēku.
Kāda ir saskarsmes nozīmība, jēga un būtība mūsu dzīvēs? Cik svarīga ir prasme saprasties? Kā saprasties ar sarežģīta rakstura cilvēkiem? Kā rodas šie atšķirīgie cilvēki? Šajā referātā es mēģināšu atrast atbildi uz šiem jautājumiem un noskaidrot, kā veidot attiecības ar cilvēkiem, kuriem ikdienā ir grūtāk “piekļūt”, kuri ir vairāk noslēgti sevī, mazāk komunicē ar apkārtējiem. Kā palīglīdzekli izmantojot pielikumā pievienoto saskarsmes testu. Par to, cik tas ir objektīvs un pareizs var spriest katrs individuāli.
Lai iepazītu cilvēku, sākumā mēs veidojam zināmu priekšstatu par viņu. Tas var būt apzināts vai neapzināts, mūsu pašu varā. Ir jārada pareizs priekšstats un pareizi to jāpielieto saskarsmē. Lai to izdarītu, šis cilvēks ir nedaudz jāpavēro un jāizdara secinājumi par šo cilvēku, vai ir vēlme turpināt saskarsmi ar šo cilvēku, uzturēt attiecības.
Rūdolfs Šteiners ir teicis:” Priekšstats nav nekas cits kā uz kādu noteiktu uztveri attiecināta intuīcija, jēdziens, kas reiz bija saistīts ar kādu uztveri un kuram atbilstība šai uztverei ir saglabājusies.”
Tātad priekšstats ir individualizēts jēdziens. Un tagad mums ir saprotams, ka īstenībai piederošās lietas var tikt mums reprezentētas caur priekšstatiem. Pilna kādas lietas īstenības atklājas mums vērošanas mirklī, savienojoties jēdzienam un uztverei. [2, 74]…

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −4,48 €
Work pack Nr. 1133469
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register