Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:637621
 
Evaluation:
Published: 24.07.2009.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 13 units
References: Used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    3
1.  Saskarsmes būtība    5
1.1.  Saskarsmes jēdziens    5
1.2.  Cilvēks grupā    6
1.3.  Darba grupas    7
1.4.  Grupas saliedēšanās    7
1.5.  Kā saprasties ar dažāda rakstura cilvēkiem    8
1.5.1.  Noskaņojuma cilvēki    8
1.5.2.  Smaga rakstura cilvēki    9
1.5.3.  Šēfotāji    9
1.5.4.  Vainīgo meklētāji    10
1.5.5.  Vientuļnieki    11
2.  Saskarsmes uzlabošanas stratēģija    12
2.1.  1. ieteikums: radīt empātiju, tomēr neļauties līdzjūtībai    12
2.2.  2. ieteikums: uzdot neviltotus jautājumus un ar interesi uzsklausīt atbildes    13
2.3.  3. ieteikums: pielāgoties vietējās kultūras īpatnībām    13
2.4.  4. ieteikums: izrādīt uzmanību ne tikai darījumam, bet arī sarunu partnerim    14
2.5.  5. ieteikums: paturēt prātā sīkumus    14
2.6.  6. ieteikums: profesionālajās attiecībās nepārkāpt robežu    14
2.7.  7. ieteikums: negraut citu pašcieņu    15
2.8.  8. ieteikums: atbildēt par saviem vārdiem    15
  Secinājumi un priekšlikumi    16
  Izmantotas literatūras un avotu saraksts    18
Extract

Cilvēku saskarsme... Parasti vārdi, kuri slēpj aiz sevis vairākus sarežģītus un svarīgus jautājumus. Kā attīstās saskarsme starp cilvēkiem? Pati par sevi vai tomēr cilvēki ietekmē tas rezultātu?
Pateicoties savstarpējai saskarsmei ikkatrs kļūst par cilvēku. Saskarsme ar vecākiem, draugiem, skolotājiem un kolēģiem padara cilvēku par tādu, kāds viņš ir. Reizēm cilvēku dzīve var izveidoties veiksmīga, pat neskatoties uz saspringtām attiecībām ar apkārtējiem, tomēr vairākumam attiecības ar cilvēkiem ir dzīves galvenais noteicējs. Viņiem mīlestība, draudzība, uzticēšanās un tuvība ir nepieciešamās kā gaiss un ūdens. Lieliskas attiecības nav bagātu, slavēnu un talantīgu cilvēku privilēģijas, katrs var izveidot veiksmīgas un laimīgas attiecības ar citiem. Un uzsākt to vajag ar saskarsmes uzlabošanu.
Neapšaubāmi, ka vairākums problēmu, kuras saistītas ar saskarsmi, ir individuālās. Un šo problēmu risināšanas paņēmieni var būt dažādi. Bet tomēr pastāv vairākas vispārējās likumsakarības cilvēku uzvedībā, zinot par kuriem var būtiski uzlabot saskarsmi ar apkārtējiem. Daži šādi uzvedības modeļi ir aplūkoti darbā. Kā arī, lai labāk izprastu saskarsmes uzlabošanas stratēģiju, sākumā darbs piedavā īsu ieskatu saskarsmes jēdzienā, pēc iespējas plašāk raksturo cilvēku grupā un iepazina ar darba grupu
Par to, kā uzlabot attiecības un izbeigt tas ir uzrakstītas laikam visvairāk grāmatu, nekā par kādu citu tematu. Vai ir iespējams pateikt par cilvēku saskarsmi kaut ko jaunu? Jā, un pat ļoti daudz. Katra cilvēka saskarsme ir savdabīga. Visi cilvēki dzīvo vienā pasaulē, bet uztver to pavisam citādi, atšķirīgi viens no otra. Uz savu pārdzīvojumu pamata cilvēki veido savu unikālo pasauli. Vieni cilvēki ir sabiedriski un viņiem nesagadā grūtību izveidot labas attiecības ar apkārtējiem. Citi cilvēki otrādi ir kautrīgi un saskarties ar apkārtējiem viņiem ir diezgan sarežģīti. Tāda pieredze ir visiem. Bet attiecību un saskarsmes problēma joprojam šķiet cilvēkiem interesanta un svarīga. Daudzi vēlas zināt, kā panākt veiksmīgu saskarsmi ar apkārtējiem, jo uz savstarpējam attiecībām turas pasaule. No tā jāizsecinā, ka jautājumi par saskarsmes uzlabošanu savu aktuālitāti nepazaudēs arī turpmāk, jo saskarsme ir sabiedrības neaizstājams elements un attiecīgi pasaules nepieciešama sastāvdaļa.
Uzlabot saskarsmi kolektīvā iespējams, bet, autorprāt, efektīvāk to panākt var tad, kad uzmanība tiek pieversta neviss visiem uzreiz, bet katram kolektīva dalībniekam atsevišķi. Ir zināms tas, ka katrs cilvēks ir individuāls, tāpēc arī pieejai jābūt individuālai.
Veiksmīgas saskarsmes veidošana ir nopietns un ne tik viegls ceļš. Cilvēku saskarsme vienmēr mainas. Nav tāda brīža, kad cilvēks varētu sev pateikt, ka viss, ko vinš gribēja sasniegt saskarsmē ar apkārtējiem ir panākts. Tiklīdz cilvēks apstāsies un nestrādas saskarsmes labā, viss, kas tika sasniegts tiks pazaudēts. Saskarsme tiek veidota ik sekundi un atklājas tājā, ko cilvēks dara patlaban. Autors cer, ka dotais darbs var palīdzēt uzlabot saskarsmi.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register