Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
4,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:434669
 
Author:
Evaluation:
Published: 18.02.2009.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 13 units
References: Not used
Time period viewed: 2000 - 2010 years
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  IEVADS    3
1.  KRIMINĀLTIESISKIE PAMATI    5
2.  SOCIĀLI PSIHOLOĢISKIE PAMATI    10
3.  PSIHIATRISKIE ASPEKTI    12
4.  GARĪGĀS VESELĪBAS DIAGNOSTICĒŠANA PIE LIKUMPĀRKĀPUMIEM    15
5.  SEKSUĀLIE NOZIEGUMI LATVIJĀ    19
6.  SABIEDRĪBAS INFORMĒTĪBAS PROBLĒMAS    20
  SECINĀJUMI    24
  IZMANTOTĀ LITERATŪRA UN INFORMĀCIJAS AVOTI    25
Extract

Nozieguma subjekts ir vīriešu dzimuma persona, kas sasniegusi 14 gadu vecumu. Par līdzizpildītājiem atzīstamas arī tās vīriešu dzimuma personas, kuras, kaut arī pašas ar cietušo dzimumaktu nav izdarījušas, tomēr pielietojušas pret cietušo vardarbību vai draudus, vai arī citādi ietekmējušas viņu nolūkā pārvarēt cietušas pretošanos, lai atvieglotu dzimumakta izdarīšanu ar viņu citiem. Ja šādas darbības izdarījušas sievietes, viņu nodarījums kvalificējams kā līdzdalība atkarībā no tās formas1.
No subjektīvās puses izvarošana ir tīšs noziedzīgs nodarījums, kuru raksturo tikai tiešs nodoms – vainīgais apzinās, ka stājas dzimumsakaros ar sievieti pret viņas gribu vai bez viņas ziņas un vēlas tieši šādā veidā apmierināt savu dzimumtieksmi.
Referāta tēmai izvēlējos vienu no dzimumnoziegumiem – seksuālo noziegumu, kā civilizētas sabiedrības pretdabisku un bīstamu nodarījumu, kas ir pretrunā ne tikai ar krimināllikuma, tikumības un morāles, bet arī vispārpieņemtajai seksuālajai kultūrai vīrieša un sievietes attiecībās.
Seksuālie noziegumi ir noziegumi pret cilvēka personību, pret tās neaizkaramību un brīvību. No juridiskā viedokļa ar seksuālu noziegumu būtu jāsaprot tāds cilvēka uzvedības (un tās sekas) veids, kas saistīts ar seksuālo dzīvi un aizliegts krimināltiesību likumdošanā (Larnell). Valsts varai vajadzētu būt spējīgai seksuālās attiecības aizsargāt ne tik daudz ar krimināllikuma palīdzību, cik ar savu iedzīvotāju tikumisko jūtu audzināšanu, veidojot priekšstatus par savstarpējo attiecību kultūru, seksuālo audzināšanu un psiholoģisko palīdzību gadījumos, kad cilvēkam jāpalīdz viņa pārdzīvojumu un konfliktu risināšanā.
Seksuālie noziegumi citu likumpārkāpumu starpā nav pārāk izplatīti. Piemēram, Eiropā reģistrētais šo noziegumu skaits ir mazāks par 5%, bet Zviedrijā – tikai aptuveni 1% no noziedzīgo nodarījumu kopskaita. Tomēr tie visur tiek uzskatīti par smagiem noziegumiem, jo apdraud visas sabiedrības drošību; gan upurim, gan pašam seksuālajam varmākam rada neatgriezeniskas sekas; dziļas un grūti ārstējamas fiziskas, morālas un psiholoģiskas traumas - kiminālajā likumdošanā seksuālie noziegumi ir cieši saistīti ar vardarbības jēdzienu.
Patiesībā par patieso seksuālo noziegumu skaitu grūti spriest, jo nav zināma ticama reģistrēto un faktiski realizēto noziegumu attiecība. Piemēram, pēc dažādu autoru datiem (Archive of Sexology) (www.kinseyinstitute.org) izvarošanas gadījumā reģistrēto un faktiski izdarīto noziegumu proprocija atrodas robežās starp 1:20 un 1:100. Tāpēc ir vērojama disproporcija starp notiesāto noziedznieku un izdarīto seksuālo noziegumu skaitu. …

Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −7,98 €
Work pack Nr. 1122550
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register