Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
1,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:154787
 
Evaluation:
Published: 24.08.2016.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 6 units
References: Used
Extract

Secinājumi
o Atmiņas trīs pamatlīmeņi ir sensorā, operatīvā jeb īslaicīga un ilglaicīgā atmiņa.
o Informācijai plūstot cauri atmiņas sistēmai, tā tiek pastāvīgi pārveidota un apstrādāta.
o Lai atmiņā varētu paturēt informāciju, kas nonākusi sensorajā atmiņā, to nepieciešams kodēt un ievadīt īslaicīgajā atmiņā.
o Īslaicīgajā atmiņā informācija jāapstrādā dziļāk un pamatīgāk, lai tā nonāktu ilglaicīgajā atmiņā.
o Informācijas apstrāde ilglaicīgajā atmiņā ietver papildu saistību veidošanu ar to, kas jau ir zināms – ar kādu pagātnes notikumu (epizodiskā atmiņa) vai ar kādu abstraktu jēdzienu vai notikumu (semantiskā atmiņa).
o Atmiņas līmeņi atšķiras ar trim kritērijiem – ilgumu, kapacitāti un kodēšanas tipu.
o Atmiņas grupēšana balstoties uz informācijas saglabāšanas ilgumu veidojusies saskaņā ar Atkinsona – Šifrina teoriju.
o Informāciju kodējot, parasti vajadzīga mācīšanās procesu un metožu apzināta izmantošana.
o Vienkārša un iedarbīga kodēšanas metode ir atkārtošana.
o Atmiņa nav tikai spēja atcerēties sadzīviskus sīkumus. Tā ir no vairākām daļām sastāvošs process, kas ietekmē mūsu pašsajūtu un iespēju kontaktēties ar apkārtējo vidi visa mūža garumā.

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −3,48 €
Work pack Nr. 1355244
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register