Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
5,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:794277
 
Author:
Evaluation:
Published: 16.07.2012.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: n/a
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    3
  SIA „x” bilances aktīva horizontālā analīze    8
  SIA „x” bilances aktīva vertikālā analīze    12
  SIA „x” bilances pasīva horizontālā analīze    13
  SIA „x” bilances pasīva vertikālā analīze    14
  Bilances „Zelta likumi”    15
  Likviditātes rādītāju analīze un novērtējums    19
  Saistību vai maksātspējas rādītāju analīze un novērtējums    22
  Aprites rādītāju analīze un novērtējums    26
  Rentabilitātes rādītāju analīze un novērtējums    30
  Bankrota prognozes aprēķins un novērtējums    33
  Secinājumi un Priekšlikumi    36
Extract

SECINĀJUMI
1. SIA “x” finansiālā darbība ir diezgan veiksmīga, par to liecina arī veiktā finanšu analīze. Šis uzņēmums darbojas jau no 1989. gada un tam laika gaitā ir izveidojies gan savu pastāvīgo piegādātāju, gan pastāvīgo pircēju loks, kā arī izveidojusies pieredze un pareizs priekšstats par veiksmīgu, uz attīstību un augšupeju orientētu uzņēmējdarbību. Ņemot vērā šo faktu, finanšu analīzes rezultāti kopumā, manuprāt, liecina par uzņēmuma finansiālās darbības efektivitāti un augšupeju.
2. Likviditātes rādītāji ir augsti un ir optimālajā līmenī, kas liecina par to, ka īstermiņa saistības uzņēmums spēj segt. Tomēr uzņēmumam būtu jāpievērš pastiprināta uzmanība īstermiņa parādu apmaksas spējai, jo var rasties problēmas ar īstermiņa saistību apmaksu, ja kopējās likviditātes rādītājs nokritīsies atkal līdz 2010. gada robežai 0,8.
3. Rentabilitātes rādītāji 2011. gadā ir palielinājušies, kaut arī tie nav tik augsti kā tas bija 2008. pārskata gadā, tas tomēr ir vērtējams pozitīvi. Apkopojot veiktās rentabilitātes analīzes rezultātā iegūtos datus, var secināt, ka uzņēmums ir rentabls, piemēram, pašu kapitāla rentabilitātes koeficients apliecina to, ka īpašnieki uz vienu pašu kapitāla latu ir ieguvuši 0,54 Ls lielu peļņu.
4. 2011. gadā salīdzinājumā ar 2010. gadu neto apgrozījums palielinājies par 22% un neto peļņa palielinājusies par 60% un tas, manuprāt, ir labs rādītājs. Tas, ka tik strauji augusi uzņēmuma peļņa pēc finansiālām grūtībām 2010. gadā, nozīmē par uzņēmuma spēju pastāvēt, attīstīties un veiksmīgi darboties arī nākotnē.
5. Uzņēmuma līdzekļi netiek izmantoti intensīvi un neapgrozās ātri, par to liecina aprēķinātie līdzekļu izmantošanas efektivitātes rādītāji. Uzņēmumam ir samērā lēna krājumu un aktīvu kustība, kas iespējams izskaidrojama ar uzņēmuma specifiku. Pozitīvi vērtējams ir tas, ka SIA „x” debitoru parādu aprites periods ir mazāks par maksājumu aprites periodu, kas nozīmē, ka šajā gadījumā uzņēmumam nav vajadzīgs apgrozāmais kapitāls, jo norēķiniem tiks izmantoti debitoru maksājumi un uzņēmums ir spējīgs laicīgi norēķināties ar piegādātājiem.
6. Veicot uzņēmuma seguma rādītāju analīzi, pētot vai bilances aktīvu un pasīvu termiņu struktūra ir veidota tā, lai ilgtermiņa aktīvi tiktu segti ar ilgtermiņa līdzekļu avotiem (pašu kapitāls un saistības), un savukārt apgrozāmo līdzekļu finansējums tiktu nodrošināts ar īstermiņa saistībām, var secināt, ka SIA „x” spēja segt ar īstermiņa saistībām uzņēmuma apgrozāmos līdzekļus vērojama tikai 2010. gadā. Uzņēmumam jāpārskata aktīvu un pasīvu termiņu struktūra.
7. Zinātniski pierādīts, jo zemāks saistību īpatsvars bilancē, jo lielāka aktīvu daļa tiek finansēta ar pašu līdzekļiem un tas samazina uzņēmumu finanšu risku. Vismazākais finanšu risks uzņēmumā vērojams 2011. gadā. Rādītāji ir uzlabojušies salīdzinājumā ar pērnajiem gadiem.
8. 2010. un 2011. gadā uzņēmumam pastāvēja bankrota iespējamība un uzņēmumam radušās finansiālas gūtības un risks, kuru uzņēmums uzsācis veiksmīgi pārvarēt.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register