Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:246232
 
Author:
Evaluation:
Published: 12.07.2004.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Sidneja, Austrālija.
Austrālijas kontinentā atrodas viena valsts – Austrālijas Savienība. Tā ir moderna demokrātiska valsts ar augstu dzīves līmeni. Pēc platības tā ir 6. lielākā valsts uz zemeslodes. Tās galvaspilsēta ir Kanbera, taču lielākā, slavenākā, vecākā un nācijas ekonomiskās varenības koncentrācijas centrs ir pilsēta Sidneja.
Austrālijas kontinents ir viena no senākajām zemes platībām pasaulē. Samērā ticams ir pieņēmums, ka pirmie cilvēki šeit ieradās pāri okeānam no Dienvidaustrumāzijas, 50000 - 70000 gadus atpakaļ. Šīs ciltis izplatījās Austrālijas teritorijā. Vietā, kur šobrīd atrodas Sidneja, apmetās trīs ciltis - Ku-ring-gai, Dharawal un Dharug, kurām bija kopīgas tradīcijas, tomēr katra no tām piekopa atšķirīgus rituālus un tām bija atšķirīgas valodas. Austrālijas iezemiešiem bija bagātīga kultūra - reliģija, vēsture, tiesību un uzvedības normas tika ietvertas sarežģītās ceremonijās.
Sidneja ir nosaukta pēc Sera Filipa Sidneja (Sir Philip Sidney), labi pazīstams dzejnieks un Britu parlamenta loceklis, kuram piederēja 70 akru liels zemes gabals Lielās Majami Upes (Great Miami River) rietumu krastā. Šo zemes gabalu viņam dāvināja Čarlz Stārlets (Charles Starrett) ar nolūku, lai tur uzbūvētu pilsētu - Shelby County apgabala centru. Apkārtne, kur tagad atrodas Sidneja, kādreiz bija bagātīgs medību mežs Shawnee un Miami indijāņu ciemiem. Šo ražīgo apgabalu sāka izmantot kā lauksaimniecības zemes.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register