Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
4,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:781042
 
Author:
Evaluation:
Published: 13.04.2011.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 12 units
References: Used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    3
1.  Siera prečziniskais raksturojums    4
1.1.  Siera vēsture    4
1.2.  Siera iegūšana    4
1.3.  Sieru iedalījums    6
1.4.  Sieru uzglabāšana    7
2.  Siera uzturvērtība    8
3.  Siera ēdienu iedalījums    9
4.  Siera pirmapstrāde    10
5.  Siera ēdienu gatavošana – siltapstrāde    11
6.  Siera ēdienu gatavošanas tehnoloģija    12
6.1.  Grieķu salātu tehnoloģiskā karte    12
6.2.  Kartupeļu – siera sacepuma tehnoloģiskā karte    14
7.  Ēdienu pasniegšanas raksturojums    16
  Kopsavilkums    18
  Izmantotās literatūras saraksts    19
Extract

Kopsavilkums
1. Miljoniem cilvēku pasaulē kļuvuši par siera cienītājiem.
2. Sieram ir sava kulinārija un zinātne.
3. Pasaulē esot vairāk nekā 3000 siera šķirņu, taču precīzi to nevar pateikt. Latvijā ražo ap 1000 siera šķirnēm.
4. Lai varētu orientēties sieru lielajā klāstā, tos klasificē pēc dažādām pazīmēm. Pastāv vairāki kritēriji, pēc kuriem iedala sierus.
5. Siera ražošanas galvenie procesi – attīrīšana, pasterizācija, piena nogatavināšana, recināšana, graudu apstrāde un sūkalu atdalīšana, presēšana, sālīšana, apžāvēšana, nogatavināšana.
6. Nedrīkst uzglabāt sierus kopā ar produktiem, kam ir asa specifiska garša, smarža – zivīm, kūpinājumiem, sīpoliem, augļiem.
7. Siera izmantojamība organismā ir 98-99%, tas satur olbaltumvielas, taukus, ūdeni, kalcija un fosfora savienojumus, A, D, E, K, B1, B2 vitamīnus.
8. Siera ēdienu gatavošanā lielākoties izmanto, lai cepšanas procesā veidotos garoziņa, pildījumiem, saldajos ēdienos vai kā garšas bagātinātāju.
9. Nedrīkst kausētos siera ēdienus ilgstoši karsēt augstā temperatūra, tad siers kļūst sīksts.
10. Jebkuram ražošanas uzņēmumam, tostarp ēdināšanas uzņēmumam, ir jābūt normatīvi tehniskai dokumentācijai, kurā būtu noteikti ražošanas nosacījumi — izejvielu sastāvs, tehnoloģiskie procesi, to parametri.

Author's comment
Editor's remarks
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −5,48 €
Work pack Nr. 1241110
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register