Modeļa procesa apraksts
Sistēma sastāv no vairākām sastāvdaļām: ieejas restorānā, lēmumu pieņemšana vai paliks restorānā vai ies prom (ja rinda mazāka par 20 cilvēkiem, tad students paliek gaidīt, ja ir lielāka tad iet prom no ēdnīcas). Kad lēmums ir pieņemts, students dodas ņemt paplāti un dzērienus. Ja attiecīgo piederumu nav - students stāv rindā. Lai nokļūtu pie paplātēm studentam nepieciešamas 0,25 minūtēs, bet pēc paplāšu paņemšanas, lai nokļūtu pie dzērieniem- 0,187 minūtes. Līdz ēdienu pasūtīšanas vietai nepieciešams iet 0,25minūtes. Edienu pasutišanas vieta studentu apkalpo viens darbinieks. Darbinieks ir aiznemts ar apkalpošanu tik ilgi, cik ilgi students izvelas edienus. Edienu izvele aiznem noteiktu laiku. Pec edienu izveles students iet pie kases un apmaksa edienus. Parvietošana
lidz kasei aiznem 0,25 minutes. Apmaksa aiznem 0,5 minutes. Pec apmaksas students dodas pec galda piederumiem. Parvietošana aiznem 0,25 minutes. Pie galda piederumu galdina students atrodas 0,20 minutes. Panemot galda piederumus students izvelas galdinu. Gadijuma, ja ir brivas vietas pie galdiniem vinš izvelas galdinu, kur ir visvairak brivu vietu. Ja brivu vietu nav un ir jagaida, tiek izveleta visisaka rinda pie galdiniem. Lemuma pienemšanas laiks ir loti mazs un ir ieklauts parvietošanas laika lidz galdinam. Parvietošana lidz galdinam aiznem 0,5 minutes. Maltite aiznem 15 minutes un tad students atstaj restoranu. Celš no galdina lidz izejai aiznem 0,5 minutes.
Analizējot šī modeļa darbību uzreiz var ievērot ka modelis darbojas neefektīvi jo pašā sākumā izvejdojas liela rinda pie ēdienu izvēles.Pēc rezultātiem var redzēt ka studentam ir vidēji jāgaida 27.579 minūtes. Protams tas nav vienīgais modeļa trūkums kas palielina laiku kuru students pavada sistēmā, bet tieši šī vieta visvairāk ietekmē modeļa efektivitāti. Tāpēc arī veidojas rindas garums, kurš pat pārsniedz 20 elementus (20,048). Tas nozīmē, ka vienmēr būs kāds elements, kas uzreiz atstāj sistēmu. Bet tomēr sistēma parāda augstus noslodzes koeficientus.…