Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
4,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:894204
 
Author:
Evaluation:
Published: 26.08.2009.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: n/a
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    3
  Sākotnējais konceptuālais modelis    4
  Modeļa procesa apraksts    6
  Sākotnējā modeļa rezultāti    8
  Modeļa papildināšana    10
  Modelēšana ar jauniem klientu ierašanas nosacijumiem    14
  Uzlabotās sistēmas modelis    18
  Uzlabotā modeļa darbības rezultāti    23
  Secinājumi    25
Extract

Modeļa procesa apraksts
Sistēma sastāv no vairākām sastāvdaļām: ieejas restorānā, lēmumu pieņemšana vai paliks restorānā vai ies prom (ja rinda mazāka par 20 cilvēkiem, tad students paliek gaidīt, ja ir lielāka tad iet prom no ēdnīcas). Kad lēmums ir pieņemts, students dodas ņemt paplāti un dzērienus. Ja attiecīgo piederumu nav - students stāv rindā. Lai nokļūtu pie paplātēm studentam nepieciešamas 0,25 minūtēs, bet pēc paplāšu paņemšanas, lai nokļūtu pie dzērieniem- 0,187 minūtes. Līdz ēdienu pasūtīšanas vietai nepieciešams iet 0,25minūtes. Edienu pasutišanas vieta studentu apkalpo viens darbinieks. Darbinieks ir aiznemts ar apkalpošanu tik ilgi, cik ilgi students izvelas edienus. Edienu izvele aiznem noteiktu laiku. Pec edienu izveles students iet pie kases un apmaksa edienus. Parvietošana
lidz kasei aiznem 0,25 minutes. Apmaksa aiznem 0,5 minutes. Pec apmaksas students dodas pec galda piederumiem. Parvietošana aiznem 0,25 minutes. Pie galda piederumu galdina students atrodas 0,20 minutes. Panemot galda piederumus students izvelas galdinu. Gadijuma, ja ir brivas vietas pie galdiniem vinš izvelas galdinu, kur ir visvairak brivu vietu. Ja brivu vietu nav un ir jagaida, tiek izveleta visisaka rinda pie galdiniem. Lemuma pienemšanas laiks ir loti mazs un ir ieklauts parvietošanas laika lidz galdinam. Parvietošana lidz galdinam aiznem 0,5 minutes. Maltite aiznem 15 minutes un tad students atstaj restoranu. Celš no galdina lidz izejai aiznem 0,5 minutes.
Analizējot šī modeļa darbību uzreiz var ievērot ka modelis darbojas neefektīvi jo pašā sākumā izvejdojas liela rinda pie ēdienu izvēles.Pēc rezultātiem var redzēt ka studentam ir vidēji jāgaida 27.579 minūtes. Protams tas nav vienīgais modeļa trūkums kas palielina laiku kuru students pavada sistēmā, bet tieši šī vieta visvairāk ietekmē modeļa efektivitāti. Tāpēc arī veidojas rindas garums, kurš pat pārsniedz 20 elementus (20,048). Tas nozīmē, ka vienmēr būs kāds elements, kas uzreiz atstāj sistēmu. Bet tomēr sistēma parāda augstus noslodzes koeficientus.…

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −6,98 €
Work pack Nr. 1364926
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register