Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:730414
 
Author:
Evaluation:
Published: 13.06.2006.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: n/a
References: Not used
Extract

No grieķu shizo- saskaldu - psihiska slimība. Prāts ir sadalīts, tādēļ nav personības kā veseluma vienības. Tā ir Super-Es un novirzes monitora immanence (izpausme), kura kļūst par direktīvu attiecībā uz egoisku personības struktūru un uzstājas kā "Es" spēcīgākā zona. Šizofrēniķis vai nu neapzinās savu izkropļoto zonu vai cenšas to apslēpt zem maldīga, fiktīva brieduma.
Ar eksistencionālo šizofrēniju saprot cilvēka apziņas pseidoevolūciju sistēmu telpā, ar pakāpenisku iespējas izzināt dzīvi un mijiedarboties uz to zudumu: apziņa ir atrauta no Esamības, un cilvēks bezapziņas līmenī kļūst par mehāniskās apziņas nesēju.



…Šizofrēnija - paslēpes izdomātā pasaulē…

Kā rodas šizofrēnija? Vēl joprojām uz šo jautājumu psihiatri nav atbildējuši, lai arī pēdējās desmitgades laikā ir veikti daudzi pētījumi par to, kas notiek šizofrēnijas slimnieka smadzenēs slimības laikā.
Speciālisti uzskata, ka iespēju saslimt ar šizofrēniju ietekmē vairākas lietas: pirmkārt, tā ir pārmantojamība, kaut kāda noteikta gēnu kombinācija, kas nosaka galvas smadzeņu nepareizu funkcionēšanu, otrkārt – tā ir apkārtējās vides ietekme. Ja cilvēkam ir šī noteiktā gēnu kombinācija, stresi, sociālās problēmas var palielināt risku saslimt ar šizofrēniju.
Ar šizofrēniju slimo 1% iedzīvotāju neatkarīgi no valsts sociāli ekonomiskā stāvokļa, rases vai klimata. Šizofrēnijas simptomi izpaužas murgos, halucinācijās, nespējā just un paust emocijas, nespējā pieņemt lēmumus, bezmērķībā.
„Teorētiski katrs 100-ais cilvēks var saslimt ar šizofrēniju. Ne es, ne jūs, mēs nezinām, kam tas būs lemts. Jā, ir atsevišķas norādes, kas varētu liecināt, ka kādam cilvēkam ir lielāks risks saslimt, taču tās nav absolūtas, tāpēc un pat veicot 1000 cilvēku aptauju, mēs nevaram apgalvot, lūk, šis cilvēks saslims ar šizofrēniju,” saka psihiatrs Elmārs Rancāns.…

Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register