Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
5,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:952155
 
Author:
Evaluation:
Published: 04.07.2017.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 21 units
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  ANOTĀCIJA    3
  ANNOTATION    4
  IEVADS    5
1.  IEDZIMTĪBA UN SOCIĀLĀS VIDES MIJIEDARBĪBA    8
2.  VIDE, KAS VEICINA MĀCĪŠANOS    10
2.1.  Skolas fiziskā vide    16
2.2.  Skolotāju atziņas par veiksmīgu mācību vides izveidi    18
2.3.  Mācīšanās neveiksmju novēršanas iespējas    20
2.4.  Darbības vide    23
3.  EMPĪRISKĀ PĒTĪJUMA APKOPOTIE DATI UN TĀ REZULTĀTI    25
  NOBEIGUMS    30
  BIBLIOGRĀFIJA    32
  PIELIKUMI    35
  1.pielikums. Tabula    36
  2.pielikums. Attēls    37
  3.pielikums. Anketa    38
Extract

NOBEIGUMS
Rakstot studiju darbu, tika pētīta literatūra un informācijas avoti par mācību vides ietekmi uz sākumskolas skolēna personības attīstību un mācību sasniegumiem, lai noskaidrotu tās nozīmīgumu mācību procesā.
Tika pētīta literatūra par vides nozīmi skolēna attīstībā, to ietekmi uz skolēna personības veidošanos mācību procesā, lai varētu izprast, kā vide spēj attīstīt skolēnu, kā tā ir saistīta ar mācību procesu un kādi faktori jāievēro mācību sasniegumu veicinošas vides veidošanai sākumskolā.
Tika analizēta vides audzinošā un izglītojošā ietekme uz sākumskolas skolēna personības attīstību mācību procesā. Tā rezultātā tika noskaidrots, ka mācību vide ir viens no galvenajiem faktoriem, kas ietekmē bērna personības attīstību, līdz ar to arī attiecības ar apkārtējiem un panākumus mācībās. Piemērota mācību vide audzina bērnos sadarbības prasmes, mērķtiecību, atbildību, nopietnu attieksmi pret mācībām un dzīves vērtībām. Mācību videi ir liela nozīme bērna pilnvērtīgajā attīstībā, tā var gan atklāt, gan otrādi „apslāpēt” skolēnu spējas un izaugsmi, kas ir atkarīgs no daudzu vides veidojošo aspektu ievērošanas.
Tika veikta anketēšana par skolēnu mācību sasniegumiem un personības attīstību mācību vides ietekmes rezultātā, kā rezultātā darba autore nonāca pie secinājuma, ka sākumskolā bērniem ir svarīga nevis zināšanu nodošana, bet to pasniegšana. Ir jāļauj katram brīvi izpausties un izteikties, katrs jānovērtē un nepiespiesti jāvirza uz pareizā ceļa. Skolotājai nepārtraukti jāatbalsta savi skolēni un jārod kopīga valoda ar to vecākiem. Lai veiksmīgāk noritētu apgūstamais mācību saturs un lai skolēniem būtu vieglāk to iegaumēt, skolotājai ir jāizmanto daudzveidīgas mācību metodes.
Tika apkopoti iegūtie pētījuma rezultāti par veiksmīgu mācību vides veidošanu un tās ietekmi uz sākumskolas skolēna personības un mācību attīstību, kā rezultātā darba autore nonāca pie secinājuma, ka mācību videi ir vairāki faktori, kas ietekmē skolēna personības attīstību un attieksmi pret mācībām. Mācības sākumskolā, pirmkārt, stimulē apkārtējās pasaules tiešās izzināšanas psihiskos procesus – sajūtu un uztveres attīstību, tāpēc ir svarīgi panākt, lai mācību vide nodrošinātu pilnvērtīgu skolēnu attīstību un zināšanu apguvi labvēlīgā, nepiespiestā atmosfērā.
Tika noskaidrots, ka mācību vide spēj gan paaugstināt skolēnu mācību sasniegumus, gan arī pazemināt atkarībā no vides veidojošo faktoru attīstības līmeņa…

Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −7,48 €
Work pack Nr. 1361552
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register