Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:492898
 
Author:
Evaluation:
Published: 10.03.2010.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 5 units
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    3
1.  Infekciju kontrole    5
2.  Nozokomiālās infekcijas riska faktori    6
3.  Nozokomiālās infekcijas    8
4.  Piesardzības pasākumi    10
  Secinājumi    11
  Nobeigums    12
  Literatūras saraksts    13
Extract

Ievads
Intrahospitālā jeb nozokomiālā infekcija ir infekcijas slimība, ar kuru pacients var inficēties ārstniecības iestādē izmeklēšanas vai ārstēšanas laikā. Galvenokārt šīs infekcijas slimības izraisa cilvēka mikroflora, kas dažādu faktoru ietekmē var izkļūt ārpus savas normālās lokalizācijas robežām vai arī pārmērīgi savairoties, tādējādi izraisot infekciju. Intrahospitālās infekcijas slimības ārstēšana ir grūts un ilgstošs process, gan medicīnas darbiniekam, kurš aprūpē pacientu, gan pacientam.
Par intrahospitālo infekciju un MRSA esamību pirms klīniskās aprūpes pamatu priekšmeta nemaz nezināju. Tēma mani piesaistīja, kas arī lika to izvēlēties un uzzināt par to ko vairāk. Infekcijas slimības nav īsti manas topošās profesijas, fizioterapijas, sastāvdaļa, bet vienmēr ir interesanti un patīkami uzzināt ko jaunu par vēl nezināmām, svešām lietām.
Pēc Pasaules Veselības organizācijas (PVO) datiem stacionārā iegūtās (nozokomiālās) infekcijas visā pasaulē novēro 5 - 15% no visiem stacionētajiem pacientiem, tai skaitā, operācijas brūces infekcijas - 25%, elpceļu infekcijas -16%, asinsvadu infekcijas un sepse - 5%, urīnceļu infekcijas- 33% un citas infekcijas 21% gadījumos.
Kaut arī Ministru kabineta 1999.gada 5.janvāra noteikumi Nr.7 „Infekcijas slimības reģistrācijas kārtība” paredz ziņot valsts aģentūrai „Sabiedrības veselības aģentūra” par ikvienu reģistrācijai pakļauto infekcijas slimību, tajā skaitā arī nozokomiālajām infekcijām ķirurģijas un intensīvās terapijas nodaļās, patiesā nazokomiālo infekciju izplatība valstī nav zināma. Pirms dažiem gadiem, Latvijas slimnīcās, gadā tika stacionēti līdz 50 000 pacienti, oficiāli reģistrēto nazokomiālo infekciju skaits bija pārāk niecīgs, lai to uzskatītu par objektīvu, mana māsas prakse, pierāda pavisam ko citu. Tagad, sakara ar vispasaules krīzi, nazokomiālo infekciju skaits kļūs vel mazāks. Bet tā ir tikai statistika, ja ņemt reālu slimnīcu, ar noteikto pacientu skaitu, tad dati ir ļoti iespaidīgi.
Lai gan nazokomiālo infekciju izskaušana nav iespējama, labi organizēta epidemioloģiskās uzraudzības un kontroles sistēma slimnīcā var efektīvi samazināt nazokomiālo infekciju skaitu. lielākajā daļā Latvijas slimnīcās, nedarbojas iekšējā nazokomiālo infekciju epidemioloģiskās uzraudzības un kontroles sistēma, jo nav atbildīgo personu. Slimnīcas epidemiologs, ja tāds ir, noslogots un nodarbojas lielāko daļu ar virtuves bloka uzraudzību, līdz ar to netiek veikta nazokomiālo infekciju uzskaite, nav reālu datu par biežāk sastopamajiem nazokomiālo slimību veidiem, kā arī nepilnīgi tiek ieviesti piesardzības pasākumi.
Infekcijas kontroles nozīme slimnīcās, norāda uz medicīniskās palīdzības kvalitāti medicīnas iestādē. Kvalitatīvas infekcijas kontroles programmas izveide slimnīcā, palīdz samazināt nozokomiālo infekciju izplatību, ka arī, samazina pacienta uzturēšanos slimnīcā un ārstēšanās izmaksu, kas saistīta ar pacientu hospitalizāciju.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register