Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:117234
 
Author:
Evaluation:
Published: 17.09.2004.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 5 units
References: Used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    3
  Smags miesas bojājums – noziedzīgs nodarījums pret personas veselību    3
  Iztirzājums    4
1.  Smaga miesas bojājuma jēdziens Krimināllikumā    4
2.  Smags miesas bojājums , kas nodarīts tīši    6
a)  tīšs smags miesas bojājums    6
b)  smags miesas bojājums, kas nodarīts stipra psihiska uzbudinājuma stāvoklī    9
c)  smags miesas bojājums , kas nodarīts pārkāpjot nepieciešamās aizstāvēšanas robežas vai pārkāpjot personas aizturēšanas nosacījumus    10
3.  Smags miesas bojājums, kas nodarīts aiz neuzmanības    12
4.  Smags miesas bojājums, kas nodarīts izdarot citus noziedzīgus nodarījumus    13
  Nobeigums    15
  Smags miesas bojājums īpašs un bīstams personas veselības apdraudējums    15
  Izmantotā literatūra    16
Extract

Ļoti bieži ikdienā tiek nodarīti noziedzīgi nodarījumi , kas tieši vai pastarpināti ir saistīti ar miesas bojājumu nodarīšanu personai . Krimināllikuma izpratnē miesas bojājumi tiek iedalīti 3 dažādās grupās un par pamatu tiek ņemti reāli nodarīto miesas bojājumu smaguma pakāpe .
Vairumā gadījumu miesas bojājumu nodarīšana personai ir saistīta ar vardarbīgu rīcību pret cietušo . Krimināllikuma 13. nodaļā tiek reglamentēti noziedzīgi nodarījumi , kas ir saistīti ar personas veselības apdraudējumu . Smagi miesas bojājumi , kas nodarīti cietušajam visnozīmīgāk apdraud cietušā veselību . Smagu miesas bojājumu ārstēšana parasti ir ilglaicīga un bieži cietusī persona paliek par invalīdu uz atlikušo mūžu .
Nodarot cietušajam smagus miesas bojājumus ļoti nopietni tiek apdraudēta gan personas veselība , gan arī personas dzīvība .
Krimināllikums ir diezgan plaši izdalījis smagu miesas bojājumu nodarīšanas apstākļus, kas ļauj izdalīt vai smagi miesas bojājumi tiek nodarīti tīši , aiz neuzmanības , izdarot citu noziedzīgu nodarījumu u.tml. Noziedzīgu nodarījumu uzskaitījums ir Krimināllikumā samērā plašs , kur tiek paredzēti gadījumi , ka personai tiek nodarīti smagi miesas bojājumi .
Analizējot smagus miesus bojājumus jāsecina , ka tāda rakstura miesas bojājumu nodarīšana ir ar nopietnu sabiedrisku bīstamību . Vispirmām kārtām cietušajam tiek aizskartas viņa likumīgās brīvības uz veselību . Pacik smagu miesas bojājumu nodarīšana rada daudzos gadījumos smagas un paliekošas sekas , cietušais bieži zaudē nākotnē iespēju nodarboties ar to vai citu darbību, ieņemt amatu, pilnībā realizēt savas iespējas . Respektīvi smaga miesas bojājuma nodarīšana personai var nākotnē radīt arī materiālas sekas . Nodarīto miesas bojājumu ārstēšana ir ilgstoša un tas nodara arī samērā lielus medicīniskos izdevumus .
Smagi miesas bojājumi izpaužas ar cietušā iespējām nākotnē dzīvot sabiedrībā , kas arī ir personas likumīgo brīvību nopietns ierobežojums . Likumsakarīgi , ka vainīgajām personām par smagu miesas bojājumu nodarīšanu tiek Krimināllikumā paredzētas diezgan stingras sankcijas .
Sabiedrības dzīves dažādība prasa , lai gadījumos , kad personai tika nodarīti smagi miesas bojājumi tiktu rūpīgi izvērtēti apstākļi , noskaidrota cēloņsakarība , izvērtēti nozieguma motīvi . Tikai pilnīga objektīvas patiesības noskaidrošana ļauj pilnībā secināt vainīgās personas subjektīvo pusi nodarītajā . …

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register