Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
6,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:360858
 
Evaluation:
Published: 17.05.2005.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 3 units
References: Not used
Extract

Skola bērnam dod ne tikai zināšanas, bet māca arī sabiedrības likumus. Skola ir tā vieta, kur skolēni visvairāk saskaras ar sabiedrību, bet skolotāji ir tie, kas skolēniem palīdz adaptēties šajā vidē . Skolotāja darbs ir balstīts uz skolēnu mācīšanu un to redzesloka paplašināšanu un veidošanu, kas bērnam nodrošinātu pilnvērtīgu dzīvi nākotnē. Skola rada vidi pasākumiem un mācībām arī ārpus klases. Tādi ārpusklases pasākumi kā sporta komandas, klubi un jauniešu pulciņi dod skolēniem iespēju darboties kopā kopēja mērķa sasniegšanai un bieži spiež viņus izvēlēt līderus un pieņemt svarīgus lēmumus.
Sporta stundu nepieciešamība skolā, pirmkārt, tiek pamatota kā viens no galvenajiem skolēna fiziskās aktivitātes izkopšanas veidiem. Fizisko nodarbību ietekmei uz augoša organisma attīstību ir milzīga nozīme. Sports norūda bērna organismu, tas labvēlīgi iedarbojas uz visām organisma funkcionālajām sistēmām, kas piedalās organisma augšanas procesos. Lai rezultāts būtu pozitīvs, šinī procesā liela loma un līdzdalība tiek atvēlēta fiziskās audzināšanas skolotājam, kam ir jābūt kompetentam sava amata pratējam. Sporta skolotājam ir labi jāpārzina fizisko vingrinājumu ietekme uz organismu, jo katrai skolas vecuma grupai fizisko līdzekļu iedarbība atšķiras, jāizvēlas pareizā slodze, kas tieši atbilst konkrētajai vecuma grupai. Tikai pareiza fiziskās audzināšanas līdzekļu izvēle var adekvāti un labvēlīgi ietekmēt skolēna fizisko attīstību. Skolotājam profesionāli ir jāpārzina skolēnu vecuma, dzimuma un fiziskās sagatavotības īpatnības.
Sports audzina bērnos ne tikai fizisko sagatavotību, bet arī garīgo. Sporta stundas ir ļoti efektīgs audzināšanas līdzeklis, kas netiešā veidā skolēnam iemāca būt disciplinētam, radina bērnu kolektīvai sadarbībai, iemāca ievērot elementāras higiēniskās prasības, māca bērniem būt draudzīgiem, izpalīdzīgiem. Sporta skolotājam ir jābūt arī labam psihologam, labi jāorientējas dažādu vecuma grupu skolēnu psihiskajā stāvoklī un rakstura iezīmēs.…

Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register