Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
  • Starptautiskā sadarbība noziedzības apkarošanā, noziedznieku meklēšanā, to izdošanā

     

    Research Papers16 Law

4,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:607705
 
Author:
Evaluation:
Published: 11.02.2013.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: n/a
References: Used
Time period viewed: 2011 - 2015 years
Extract

Nobeigums
Ģenerālprokuratūra sadarbībā ar tieslietu ministriju no Latvijas puses ir saistītas ar Eiropas Tiesiskās sadarbības tīklā krimināllietās. Šī sadarbība starp Eiropas sadarbības dalībvalstīm ir vērsta uz informācijas un katru valsts pieredzes apmaiņu, lai dibinātu un uzturētu kontaktus starp Eiropas Savienības dalībvalstu kompetento institūciju amatpersonām, nodrošinot tiesiskās palīdzības lūgumu nosūtīšanu un izpildi. Starptautiskie normatīvie akti, ko valstis savstarpēji slēgušas, sniedz ieskatu par sadarbību valstu esošiem likumiem šajā jomā.
Starptautiskā sadarbībā nozīmīga loma ir Latvijas noslēgtajiem divpusējiem, trīspusējiem līgumiem. Starptautisko sadarbību regulē vairākas starptautiskās daudzpusējās konvencijas, kā arī būtiski ir pats Latvijas, nacionālais regulējums, kurš iestrādās nacionālās normās.
Jāpiebilst, ka minētās nacionālo tiesību normas ir piemērojamas tajos gadījumos kad attiecīgas starptautiskais līgums (Konvencija) vai Eiropas Savienības tiesību aktos neparedz citādu risinājumu vai neregulē attiecīgo jautājumu.
Kas attiecas uz Latvijā esošo nacionālo starptautiskās sadarbības tiesisko regulējumu, uz doto mirkli Latvijā ir ietverta vienotā Kriminālprocesa likumā, kas attiecas tieši uz kriminālo starptautisko sadarbību, un neskatoties uz to, ka Latvija pievienojusies arī daudziem starptautiskiem dokumentiem.
Jāsecina, ka starptautiskā sadarbība ir vērtējama pozitīvi, kura veicina valstu savstarpējo uzticēšanos, respektējot arī valsts pieņemto lēmu, kas saistīta ar noziedzības izdarījušo personu.
Vienīgais problēmjautājums varētu būt, ka katras valsts struktūra ir atšķirīga, kur var rasties nesaskaņas, bet arī šajā gadījumā valstis var un tām ir jārisina savas domstarpības. Kā tika noskaidrots starptautiskā sadarbība veidojas caur konkrētām iestādēm un institūcijām. Valstīm savstarpēji vienojoties, tiek noteikta kārtība starptautiskai sadarbībai.
Valstu starptautiskai sadarbībai ir vēl kur attīsties, ņemot vērā dažādās problēmas, uzskatu, ka tas tiek risināts. Ir vajadzīga pieredze, un ir jāprot pareizi un precīzi izmantot visus mums pieejamos līdzekļus, kas ir mūsu rīcībā, teiksim tā pati informācijas izmantošana un apmaiņa.

Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −5,98 €
Work pack Nr. 1329634
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register