Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
4,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:718589
 
Evaluation:
Published: 25.09.2023.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 8 units
References: Not used
Extract

Starptautiskās tiesības - (angļu international law, franču droit international, vācu Völkerrecht, krievu международное право) tiesību sistēma, kas nodrošina strukturētu starptautisko attiecību dalībnieku mijiedarbību kopējo mērķu sasniegšanā.
Starptautiskās tiesības definē starptautisko tiesību subjektus un to, kā, balstoties jau esošajās starptautisko tiesību normās un pieņemto procedūru ietvaros, šo subjektu savstarpējā mijiedarbībā tiek piemērotas un tālāk attīstītas tiesību normas.
Starptautisko tiesību attīstībai bija nepieciešama tādu suverēnu mijiedarbības iespēju parādīšanās un pieaugums, kas sevi uzskatīja par vienlīdzīgiem un vēlējās savas attiecības noregulēt uz mutisku vai rakstisku vienošanos pamata. Jau antīkajā pasaulē, piemēram, kontakti seno grieķu pilsētvalstu starpā un noslēgtie sadarbības līgumi var tikt uzskatīti par starptautisko tiesību priekštečiem, lai arī starptautisko tiesību vēsturniekiem nav vienota skatījuma šajā jautājumā. Starptautisko tiesību galvenā kritika ir tajā, vai tās var uzskatīt par tiesībām. Proti, vai tām ir normatīvs un juridiski saistošs raksturs, piemēram, nacionālo tiesību juridisko dabu pamato ar pamatnormu vai konstitūciju, kuru pieņēmis suverēns – tauta. Starptautiskajās attiecībās nepastāv viens suverēns un nav viena pasaules konstitūcija.…

Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register