Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
4,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:264653
 
Author:
Evaluation:
Published: 16.03.2005.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 22 units
References: Used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    3
1.  Diplomātijas būtība un tās attīstības etapi    5
2.  Diplomātisko attiecību funkcijas    10
2.1.  Valsts ministriju diplomātiskās funkcijas un loma ekonomiskajā un komerciālajā politikā    10
2.2.  Nevalstisko organizāciju diplomātiskās funkcijas    15
2.3.  Multinacionālo uzņēmumu diplomātiskās funkcijas    17
3.  Uzņēmējdarbības sabiedriskās attiecības organizācijā    20
3.1.  Kompānijas finansiālās attiecības    20
3.2.  Organizācijas attiecības ar patērētājiem un tirgvedību    23
  Secinājumi un priekšlikumi    26
  Izmantotās literatūras un avotu saraksts    27
Extract

Visos laikos atsevišķi cilvēki un cilvēku grupas ir dibinājuši sakarus, lai apmierinātu savstarpējās vajadzības. Mūsdienu sabiedrībā pieaug cilvēku un cilvēku grupu savstarpējā atkarība un rodas nepieciešamība pēc aizvien sarežģītākas sociālās, politiskās un ekonomiskās mijiedarbības. Tā rezultātā sabiedriskās attiecības jeb diplomātija ir ieguvusi jaunas funkcijas, kā arī diplomātijas jēdziena izmaiņas. Šodien diplomātisko attiecību dalībnieki vairs nepārstāv tikai valstiskas intereses, bet jau arī starptautiska līmeņa grupējumus un organizācijas.
Rodas jautājumi- kāda ir diplomātijas būtība, kā diplomātiju ietekmē globalizācijas process, kādas ir diplomātisko attiecību funkcijas un kādu vietu sabiedriskās attiecības jeb diplomātija ieņem organizācijā.
Atbildes uz šiem un vēl citiem jautājumiem gribēju uzzināt, izvēloties kursa darba tematu “Starptautiskās uzņēmējdarbības diplomātija”.
Darbs ir aktuāls, jo globalizācijas procesa ietekmē diplomātijas būtība attīstās un kļūst arvien sarežģītāka. Ir nepieciešams zināt, ka diplomātiju var iedalīt pēc dažādām funkcijām un pārzinot starptautiskās uzņēmējdarbības diplomātijas funkcijas un lomu atšķirības no citām diplomātiskām funkcijām, ir iespējams izmantot šo pārstāvju prasmes un spējas, lai uzņēmums varētu veiksmīgi pārstāvēt savas intereses, ietekmēt lēmumus vai novērst iespējamos draudus starptautiskajā līmenī.
Kursa darba mērķis ir izpētīt un izanalizēt starptautiskās uzņēmējdarbības diplomātijas būtību un tās nozīmi, apskatīt globalizācijas procesa ietekmi uz uzņēmējdarbības diplomātiju, atrast atšķirības starp multinacionālo uzņēmumu diplomātiskajām funkcijām no citām diplomātijas funkcijām. Kā arī apskatīt kādu vietu sabiedriskās attiecības jeb diplomātija ieņem organizācijā. Atklāt pozitīvās un negatīvās tendences.
Lai sasniegtu mērķi, darbā risināmie uzdevumi:
a)pamatojoties uz speciālo literatūru, izpētīt teorētiski starptautiskās uzņēmējdarbības diplomātijas būtību un tās nozīmi;
b)izdarīt secinājumus un izstrādāt priekšlikumus.
Lai sasniegtu mērķi, iepazinos ar speciālo literatūru un internetā pieejamiem resursiem. Par kursa darba galveno teorētisko pamatu ir ņemta pieejamā informācija Nīderlandes Starptautisko Attiecību institūta „Clingendael” mājas lapā, kā arī http:// www. diplomacy.edu mājas lapā.
Diplomātija ir tikusi pielietota kopš antīkiem laikiem, tomēr tās funkcijas ir ievērojami mainītas. Liecības par diplomātijas izmantošanu praksē ir jau 14. gadsimtā pirms mūsu ēras Senajā Ēģiptē. Atrasta datēta dokumentācija ir 9.gadsimtā mūsu ērā Rietumu Āfrikā. Tā ir līgumu dokumentācija starp Mezopotānijas pilsētvalstīm. Bet Senajā Grieķijā ir atrastas sākotnējās ziņas par diplomātijas rašanos. Pasaules diplomātija ir cēlusies no grieķu vārda „diploma”, kas nozīmē dokumentācijai pievienot rekomendācijas vai uzziņas, kas piešķirs lielākas atļaujas ceļot un citas privilēģijas.1 Diplomātijas jēdziena būtība laika gaitā ir mainījusies. …

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register