Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:598882
 
Author:
Evaluation:
Published: 27.12.2011.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 20 units
References: Used
Extract

Eksotisko augu ieviešana kopā ar malumedniecību un nelegālo tirdzniecību ir visbiežāk sastopamie draudi biodaudzveidības saglabāšanai Rio de la Plata pļavās. Sugu daudzveidību apdraud arī, piemēram, lauksaimniecības paplašināšana un zālāju aizstāšana ar meža plantācijām. Urugvajā plānots palielināt zālāju biotopu aizsardzību pret mežu teritoriju palielināšanu un lauksaimniecības paplašināšanos. Arī Argentīnā pašreizējās lauksaimniecības paplašināšanās tendences „vada” sojas plantāciju palielināšanās. Kaut arī Urugvaja ir apstiprinājusi aizsargājamās teritorijas, pagaidām ir cilvēku un finanšu trūkums, kā arī nepieciešama atbilstīgu noteikumu par tiesību aktu īstenošanu izstrādāšana. (http://www.srce.com/files/App_2_Comp_of_Regional_Grassland_Templates.pdf)

Secinājumi
Tāpat kā citas mēreno prēriju ekosistēmas, arī šīs tiek aizstātas ar intensīvu lauksaimniecisko darbību, kas ir viens no valstu ekonomikas pilāriem, kas nozīmē šo pļavu būtisku sadrumstalotību un pārmaiņas, ar smagu ietekmi uz biodaudzveidību, urbanizācija un lauksaimniecības procesi šo teritoriju jau pārveidojusi par 68%. Tiek lēsts, ka 60% reģiona cieš no aktīviem erozijas procesiem. Reģionu valstu valdības ir parādījušas vāju valsts politiku, lai aizsargātu šo reģionu no neatgriezeniskām pārmaiņām un bioloģiskās daudzveidības saglabāšanas ziņā. Bez tam, ir ļoti maz cerību, ko darīt lietas labā arī turpmāk, jo tikai mazliet vairāk nekā 0,3 % no teritorijas ir aizsargājama. Vairāk nekā 95% no zemes ir privātīpašums un ir paredzēts ražošanai. http://www.pastizalesdelconosur.org/index.php?option=com_content&view=article&id=4&Itemid=4
Pasaules aizsargājamo teritoriju komisija ( WCPA) ir izstrādājusi plānu, ka aizsargājamās teritorijas platības ir jāpalielina vismaz 10% apmērā no visas teritorijas.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register