Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:476707
 
Author:
Evaluation:
Published: 23.05.2006.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 4 units
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    3
  Suši vai susi    5
  Par suši    5
  Galvenās sastāvdaļas un piederumi    7
  Japāņu etiķete    8
  Suši recepte un tehnoloģiskā shēma    11
  Secinājumi    13
  Izmantotā literatūra    14
Extract

Pamēģināsim tikt skaidrībā, kā sensenais japāņu ēdiens susi evolucionēja par suši. Kā zināms pirmie eiropieši, kas nokļuva Japānā bija portugāļi.
XVII gadsimtā portugāļus izstūma holandieši. Tieši portugāļu jezuīti japāņu vārdus rakstīja ar latīņu burtiem. Visa perioda laikā viņi bija vienīgie ieceļotāji, kuriem bija atļauta tirdzniecība ar Japānu. Holandieši izstrādāja savu sistēmu, kā pierakstīt japāņu alfabētu, pamatojoties uz holandiešu noteikumiem ar kuriem „ja” rakstījās kā „ja”, „ha” kā „fa”, „u” kā ”oe” bet japāņu skaņa „si” kā „si”
XIX gadsimta vidū iepriekš visiem slēgtā Japāna kļuva atvērta. Uz to sāka plūst ārzemnieku masas un sāka atveidot Japāņu vārdus pēc saviem ieskatiem. Vācieši rakstīja „schi”, franči „chi”. Amerikāņu misionārs Džeims Kurtis Hepberns piedāvāja jaunu romanizācijas sistēmu. Tās pamatos bija sekojoša ideja : atveidojot līdzskaņus balstoties uz angļu fonotēku, bet atveidojot patskaņus balstīties uz vācu vai angļu fonotēku. Tas, kas sanāca, šodien pazīstams kā „hepberna standarts”. Tieši ar Hepberna vieglo roku zilbi „si” sāka rakstīt kā „shi”.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register