Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
  • Tautas partijas un partijas "Par Cilvēktiesībām vienotā Latvijā" analīze pēc to ideoloģiskajām piederībām

     

    Research Papers14 Politics

3,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:731648
 
Author:
Evaluation:
Published: 22.10.2005.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 7 units
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    3
  Teorija un literatūras apskats    5
  Referātam izdarīto salīdzinājumu tabulas (Comparative Manifestos Project 2001.)    9
  Nobeigums    14
  Literatūras saraksts    15
Extract

Politisko partiju nostādnes pēc to ideoloģijām ne vienmēr sakrīt ar pašām ideoloģijām. Pirmās partijas Eiropā, kā kaut kas definējams, parādījās tikai 19. gs., kad tā laika bagātnieki centās panākt, lai viņu nauda pārvērstos politiskajā ietekmē. Šie cilvēki pēc ideoloģijas tajā laikā bija liberāļi, kuri centās panākt lai vēlēšanu tiesības tiktu piešķirtas tiem cilvēkiem, kuriem ir īpašumi. Šīs partijas balstījās uz mazu cilvēku skaitu un tā bija politiski aktīva elite. Tai bija raksturīgi kritēriji: stingra disciplīna un ierobežots cilvēku loks. Džovanni Sartori (Giovanni Sartori) definēja politiskās partijas sekojoši: politiskā partija ir jebkura politiska grupa, kurai ir oficiāli deklarēts nosaukums vēlēšanās un kura ir spējīga, ar vēlēšanu palīdzību, iedabūt savus kandidātus valdībā. Var arī pievienot to, ka tām ir noteikta ideoloģiskā piederība un ka tās mēģina iegūt politisko varu. ( Keith Crawford; 1996; 226, 227 ).
Termini labējās partijas un kreisās partijas saglabā nozīmīgu vietu politikas terminoloģijā, par spīti visiem argumentiem, par spīti dažādu pušu viedokļiem, kas mēdz to noniecināt. Lai arī argumenti nav mainījušies, tie ir daudz biežāki šajos mūsdienu neskaidrajos laikos. Cilvēki, kuri lieto šos terminus, nedomā, ka lieto tos neapzinoties to jēgu, jo viens cilvēks otru saprot perfekti.
Lielu debašu daļu politikas zinātnes rakstniekiem pēdējos pāris gadus grozās ap jautājumu: „Ko dara kreisie?” Debates par sociālisma nākotni un labējo atdzimšanu ir tikpat biežas, cik atkārtojošas un garlaicīgas (Norberto Bobbio; 1996; 29, 30).
Demokrātiskās valstīs partijas tiecas pēc balsīm ar laicīgo pamatu, balstītu uz ideoloģiju vai modeļa uzticamību. Kopš 1980. gada partiju sistēmas daudzās attīstītās demokrātijās, ir parādījušas pārmaiņu modeļus, kuri ir saprasti kā vispārīgi un universāli paņēmieni ideoloģijā. Tradicionālo sociālistu aiziešana no Rietumeiropas valstīm ir šo to pasliktinājusi. Īsāk sakot, tur bija plašs partiju pieaugums, kuras aizstāvēja brīvā tirgus ekonomiku un valsts piederošā īpašuma privatizāciju. Sociālisms likās zaudējis savu pievilcību šajā periodā.…

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −5,98 €
Work pack Nr. 1206650
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register