Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:940219
 
Author:
Evaluation:
Published: 06.01.2011.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 4 units
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  IEVADS    3
1.  Pārtikas produkta prečziniskais raksturojums    4
2.  Uzturvērtība    5
3.  Ēdiena iedalījums    6
4.  Izejvielu pirmapstrāde    8
5.  Siltapstrāde/ gatavošana    9
6.  Ēdienu gatavošanas tehnoloģija    10
6.1  Jāņogu tēja    10
6.2  Apelsīnu punšs    11
7.  Ēdiena pasniegšanas raksturojums    13
7.1  Pasniegšanas temperatūra    13
7.2  Mērces,piedevas    13
7.3  Trauki    14
7.4  Uzglabāšanas temperatūra, realizācijas laiks    15
7.5  Ēdiena kvalitātes rādītāji, to raksturojums    15
  SECINĀJUMI    16
  IZMANTOTĀ LITERATŪRA    17
Extract

Pārāk karsta tēja stipri kairina mutes dobumu, rīkli un kuņģi. Ilgstoša šāda dzēriena lietošana var nelabvēlīgi ietekmēt šo orgānu izmaiņas. Tējas temperatūru iesaka samazināt līdz 56o C un tikai tad pasniegt. [1]
Ūdens temperatūra ir atkarīga no tējas veida, taču labāk tējas lapiņas apliet ar tādu ūdeni, kas vēl nav uzvārījies un, kuram nav lielo plīstošo gaisa burbuļu, bet gan tikai nelieli burbulīši, no kuriem tas kļuvis balts. Dzēriena ievilkšanās laiku nosaka ar degustāciju 30 sekundes pēc tējas uzliešanas. Pēc šī laika tējas lapas pamazām atveras, līdz ar to izmainās dzēriena garša. Optimālais tējas ievilkšanās ilgums ir tas, pēc kura tā ir visbaudāmākā. Ja šis laiks tiek pārsniegts, tēja iegūst rūgtu garšu un zaudē savu kvalitāti. Jo ilgāk tējai ļauj ievilkties, jo rūgtāka tā kļūst, taču šo rūgto garšu var mazināt, pievienojot saspiestu meloni vai mazliet piena. Tēja ir pagatavota pareizi, ja tai pēc uzliešanas ir parādījušās putiņas. [4]

7.2 Mērces, piedevas

Angļi ir plaši iecienījuši dzert tēju ar pienu. Nav brīnums, ka ceturtā daļa visa piena, kas tiek patērēta Apvienotajā Karalistē, tiek izdzerta kopā ar tēju, bet strīdi par to, ko liet tasē pirmo - tēju vai pienu, gandrīz vai kļuva par iemeslu pilsoņu karam 19.gs. vidū.
Tējas uzlējuma maisījums ar pienu veido augstākā mērā barojošu, cilvēka organismam viegli asimilējamu dzērienu ar stimulējošām, kā arī ar nostiprinošām īpašībām. Piens satur vairāk par 100 dažādu barojošu vielu, kā arī līdz 20 veidiem cilvēkam nepieciešamo vitamīnu. …

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register