Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ

DiscountGreat deal: today with a discount!

Regular price:
4,99
You save:
0,55 (11%)
Discounted price*:
4,44
Purchase
Add to Wish List
ID number:259139
Author:
Evaluation:
Published: 12.01.2017.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 6 units
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    3
  Graudi    4
  Grauda uzbūve    4
  Graudu ķīmiskais sastāvs    5
  Graudu veidi    6
  Kvieši    6
  Mieži    7
  Rudzi    8
  Auzas    9
  Rīss    9
  Kukurūza    10
  Griķi    11
  Graudu pārstrādes produkti    12
  Milti    12
  Maize    15
  Makaroni    18
  Putraimi    20
  Nobeigums    25
  Izmantotā literatūra    27
Extract

Nobeigums
Graudaugu produkti viennozīmīgi ir nozīmīgs produkts cilvēka uzturā. Tas ir labs ogļhidrātu – cietes – avots. Ciete nešķīst ūdenī, un organisms to tieši neasimilē. Taču cietes sašķelšanās gala produkts ir glikoze, kas iesūcas asinīs. Glikoze, kas rodas cietes sagremošanas procesā, nonāk asinīs pakāpeniski un uz ilgu laiku nodrošina organismu ar ogļhidrātiem. Tomēr ne tikai tajos ir ne tikai ogļhidrāti, bet arī olbaltumvielas, šķiedrvielas jeb celuloze un citas uzturam nepieciešamās vielas, ko esmu uzskaitījusi šā darba sākumā.
No graudaugu pārstrādes produktiem – miltiem – var ražot dažādus našķus, ko mēs ar prieku arī baudām. Arī tādi ēdieni, kā makaroni ar sieru, plovs, vai auzu pārslu piena zupa nevienam nav sveši. Vienkārši, taču ļoti garšīgi.
Mēs dzīvojam Zemgalē – daudz līdzenumu un zeme lieliski piemērota lauksaimniecībai. Lauksaimniecība Latvijā šķietami iet uz leju, dēļ zemajām cenām, un lieliem zaudējumiem laikapstākļu dēļ. Nekad nevar paredzēt – šai ziemā būs liels aukstums, vai viss neizsals, cik lieli plūdi gaidāmi un tādā garā. Arī strādnieki šai nozarē sezonas laikā ir pārslogoti, strādā dienu un nakti, taču atalgojums ne vienmēr ir pieņemams. Taču ne par to iet runa.
Latvijā neaudzē rīsus, griķus nepiemēroto laikapstākļu dēļ. Kukurūzu kultivē, galvenokārt, biogāzes ieguvei. Mieži, kvieši, rudzi, auzas gan pie mums ir pietiekami izplatīti graudaugi.
Es arī minēju pārstrādes produktus. Personīgi es tos lietoji diez gan bieži. Taču maizi mēs visi lietojam gandrīz katru dienu. Galvenokārt brokastīs, vai arī, ja ļoti gribas ēst, bet slinkums kaut ko gatavot, maize mums nāk palīga.
Es arī veicu aptauju, lai uzzinātu, kādus graudaugu produktus cilvēki visbiežāk lieto savā uzturā.
Graudaugu produktus tik tiešām lieto salīdzinoši bieži – aptuveni 49% aptaujāto tos lieto katru dienu. 11% aptaujāto graudaugu pārstrādes produktus lieto reizi nedēļā, 28% biežāk kā reizi nedēļā, taču aptuveni 12% respondentu vai nu lieto savā uzturā graudaugu produktus retāk vai arī vispār tos izņem no sava uztura.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook
Twitter

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register