Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
5,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:840721
 
Author:
Evaluation:
Published: 10.01.2007.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 14 units
References: Used
Extract

Ir iestājies 21. gadsimts. To raksturo augstu tehnoloģiju attīstības līmenis visās sabiedrības attīstības un sadzīves sfērās. Vienlaicīgi ar tehnoloģiju, gandrīz neierobežotu iespēju apziņu, samazinās cilvēcīgā faktora nozīme. Jau pēc 2. pasaules kara izveidojusies “cilvēka” vērtības krišanās, nemazinās arī mūsdienu pasaulē.
Līdz ar totalitāro režīmu krišanu, sociālistiskās sistēmas sabrukumu, plašu sabiedrības demokratizāciju un ar to saistīto visaptverošo komunikāciju sistēmu veidošanos, kā arī robežu atvēršanu tīri fiziskā nozīmē, aktivizējas un aktualizējas daudzas sociālpolitiskas problēmas, kas aktuālas bija atsevišķos reģionos, tagad iegūst pasaules nozīmi. No vienas puses nacionālo robežu nojaukšana, no otras – nacionālas identitātes apziņas pieaugums. Tehnoloģiju attīstība un ekonomisko resursu trūkums attīstītajās valstīs. Dzīves līmeņa pieaugums vienā pasaules daļā un bads, bezdarbs, slimības otrā. Uz šī fona visdažādāko reliģisko un ideoloģisko virzienu nozīmes pieaugums. Īpaši aktivizējas un iegūst atbalstu visplašākajās sabiedrības masās islāma reliģijas ideāls.
Jau pašos kristietības un islāma rašanas pirms sākumos sākās nebeidzamas ideju karš starp šīm lielākajām reliģijām un to pārstāvjiem, kas izpaužas ne tikai dogmatiskos disputos, bet arī īstos asiņainos fiziskos iznīcinošos cīniņos.
Demokrātijas liberālismam kļūstot par lielas pasaules daļas sabiedrības dzīves pierastu sastāvdaļu, oficiāla cilvēka tiesību aizsardzība pieņem plaši aptverošu raksturu, bet pretstatā tam noziedzības, anarhistisko uzskatu izplatības palielināšanos.
Uz šī fona ar patiesām bailēm sabiedrība vēro un var jebkuru mirkli, jebkurā pasaules vietā tikt iesaistīta teroristisko aktu realizēšanas zonā. 20. gadsimta beigās un 21. gadsimta sākumā civilizācija ir nonākusi globālākā vardarbīgākā starp cilvēku, starp nāciju, starp ideoloģiju un konflikta virsotnē.
Izvēloties kursa darbam tēmu “ Terorisms kā mūsdienu cilvēces izdzīvošanas aktuālākā problēma” izvirzījām sev mērķi : noskaidrot “ terorisma” būtību, šīs sociālpolitiskās parādības izcelšanās un izplatīšanās cēloņus. Kā arī sabiedriskās domas attieksmi pret šiem procesiem patreizējā periodā.
Kursa darba sagatavošanas periodā mūsu uzdevumi bija :
1.Iespējamās literatūras izpēte un analīze par „terorisma” jēdziena būtību un ar to saistītas sociālpolitisko procesu analīze.
2.Terorisma attīstības dinamikas un to izraisošo faktoru atšķirības izpēte konkrētos vēsturiskos apstākļos.
3.„Islāma” kā patreizējā perioda terorisma ideoloģiskā pamata būtības iepazīšana.
4.Konkrētu teraktu realizācijas cēloņi un seku analīze patreizējā periodā. …

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −6,98 €
Work pack Nr. 1186642
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register