Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:122515
 
Evaluation:
Published: 03.03.2009.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 9 units
References: Used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Pamatjēdzienu skaidrojums    4
  Valsts un tiesību socioloģiskās koncepcijas    6
  Tiesības kā sociāla parādība    13
  Secinājumi    16
  Izmantotā literatūra    18
Extract

Kopējā situācija pasaulē ir attīstījusies un attīstīsies pat neskatoties uz dažāda veida problēmām (krīzes situācijām). Raugoties uz tiesību sistēmas attīstības tendencēm secināms, ka Latvijā līdz šim tiesību sistēmas reformas gaitā prioritāra nozīme tika veltīta iepriekšējo likumu nomaiņai un mūsdienu dzīvei un prasībām atbilstošu likumu izveidošanai. Virzīšanās uz priekšu skar dažādas sfēras, tiesību jomas ietvaros tās dažādās nozares, tai skaitā arī tiesību teorijas virzienu. Tiesību teorijas virzienā attīstoties sabiedrībai kopumā veidojas jauni sabiedrisko attiecību paveidi, tiek izteiktas inovatīvas un iepriekš neizvirzītas idejas tiesībās. Tiesības ir uzskatāmas par izcilu cilvēces kultūras faktoru, kas organizē cilvēku sociālo dzīvi un nosaka sabiedrisko iekārtu.
Tiesību jomā aktuāls jautājums ir tiesību būtības izzināšanā un jaunu teoriju paušanā, kurās tiktu atspoguļotas tiesību būtības satura elementu iekšējā saikne. Šī tendence dažādu skolu skatījumā ir pastāvējusi jau gadsimtiem, tā attīstās paralēli sabiedrības domas attīstībai. Šāds inovatīvs dažādu veidu viedokļu atspoguļojums ir bijis arī tiesību socioloģiskās būtības izklāstījumā no dažādu autoru puses. Turklāt sabiedrība ir visa pamatā, cilvēku savstarpējās attiecības un mijiedarbība ir tas virzošais spēks, kurš nosaka pamata tendences turpmākai virzībai un nepieciešamībai pēc jaunu normatīvo aktu ar inovatīvu normu izstrādi un ieviešanu.
Daļēji tiesību socioloģijas idejas būtība atspoguļojas tiesību socioloģijas jēdzienā, kurš tiks minēts un apskatīts darba ietvaros. Jāatzīmē, ka tiesību socioloģija ir relatīvi jauna zinātnes nozare, kuras veidošanās pamati vērojami 19.gs. beigās – neilgi pēc tā, kad socioloģija nostiprinājās kā patstāvīga zinātne. Tiesību socioloģija radusies attīstoties vispārējai socioloģijai, kas protams ir pašsaprotams process, pēc kā tā atdalījās no socioloģijas kā atsevišķa disciplīna. Tas ir iemesls, kāpēc to nevar aplūkot atrauti no vispārējās socioloģijas. Tiesību socioloģija ir vispārīgās socioloģijas daļa, tās izpētes priekšmets ir cilvēku sabiedrība.
Šī darba ietvaros autors atspoguļos dažādus tiesību socioloģiskās būtības skaidrojumus, pievērsīsies tiesību esamības jautājumiem socioloģijā un sabiedrībā kopumā no socioloģijas puses.
Darba mērķis izzināt tiesību socioloģisko būtību dažādu autoru skatījumā.
Darba uzdevumi ir iegūt, apkopot un izanalizēt nepieciešamo informāciju par tiesību socioloģiskās būtības dažādajiem izklāstiem.
Darbs sastāv no ievada, trīs nodaļām, secinājumiem un izmantojamās literatūras saraksta.…

Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −7,98 €
Work pack Nr. 1137437
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register